Agricultura i medi ambient: testimonis reals de convivència fructífera

last modified 2009-01-21 14:07
Agricultura i medi ambient: testimonis reals de convivència fructífera

Un seminari realitzat el 2008

El proper dissabte 31 de gener comença el Seminari d'Agricultura i Medi Ambient, que tindrà continuïtat els dos dissabtes següents i oferirà testimonis de diferents sectors socials, que pretenen ajudar a trobar un futur digne per al sector agrari, així com la complicitat dels gestors del camp cap a la conservació del medi on hem de viure:

  • El projecte guardabosc que desenvolupa l'Àrea de Territori i Paisatge de l'Obra Social de Caixa Catalunya presenta la possibilitat de que es pugui compensar al pagès el manteniment dels boscos amb bestiar, a través del pressupost del Pla Contra Incendis.
  • L'experiència d'un restaurant ecològic i vegetarià d'Inca, Es Ginebró, donarà a conèixer la seva manera de contribuir al desenvolupament local apostant per productes diferenciats.
  • La Fundación Global Nature exposarà alguns dels projectes de custòdia del territori que desenvolupa a més de 6.600 hectàrees, amb especial esment a la  depuració de purins a partir de basses verdes.
  • La biodiversitat i l'activitat agrària, dos conceptes que obren oportunitats per al desenvolupament rural, a càrrec de SEO/BirdLife.
  • El moviment internacional Slow Food està promovent al Pais Basc una xarxa de restaurants que es diferencien per tenir productes de raça autòctona a la seva carta.
  • Tres experiències de Menorca tancaran el seminari. La recuperació de l'oli a Menorca a la finca Sa Tafona Nova, la reconversió de la finca d'Es Tudons i un resum de l'any que porta el projecte de custòdia agrària Conversar per Conservar. per part del GOB.

 

Les tres jornades finalitzen amb un dinar, on es podran tastar alguns productes en custòdia.

Per assistir al seminari cal apuntar-se abans al GOB fent arribar aquest formulari informatiu emplenat o bé telefonant al 971 350762.

 

Aquesta activitat s'emmarca dins el projecte L'acte compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear i del Consell Insular de Menorca.