Fira d'Intercanvi el dissabte

last modified 2010-09-20 11:47
Fira d'Intercanvi el dissabte

La presentació ha estat a càrrec de membres de Mestral i del GOB

El Consorci Mestral-GOB (format per Càritas i el GOB Menorca), amb el suport econòmic de l'Agència Reserva de Biosfera de Menorca, el Fons Menorquí de Cooperació, l'Agència de Cooperació Internacional de les Illes Balears i Caixa Colonya, ha organitzat una sèrie d'actes, emmarcats dins la setmana pel consum responsable, que s'inicia amb la I Fira d'Intercanvi de Menorca. Aquesta fira, que es durà a terme dissabte 25 de setembre de 10 a 13:30, vol ser un espai d'intercanvi d'objectes que per alguns poden haver deixat de ser necessaris, però que per a d'altres poden ser importants (roba, música, llibres, joguines...) Amb l'intercanvi, allargam la vida als objectes, reduïm el consum de matèries primeres, evitam els residus i aprenem a donar i rebre sense la necessitat de posar un valor econòmic a tot allò que empram.

Hi haurà taules i cadires per a poder exposar els objectes d'intercanvi, i segons el que es vegi, iniciar intercanvis amb la resta d'assistents. Es tracta d'una activitat oberta a tots els públics, especialment didàctica per als infants, que podran gaudir d'un conta-contes, Descontes, a les 11 hores.

Amb aquest "comerç sense doblers", recuperam una forma oblidada d’economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials, que afavoreix les relacions humanes, per sobre de les relacions merament comercials.

Paral·lelament, dins la setmana dedicada al consum responsable, els dies 1 i 2 d'octubre tindran lloc les II Jornades sobre Consum Responsable. L'acte, de caràcter gratuït i obert a tothom (prèvia inscripció) pretén crear consciència de la responsabilitat i del poder que tenim com a consumidors d'influir en l'economia i en la salut del nostre planeta. Inclou, també de manera gratuïta i oberta, l'obra de teatre No et consumeixis, de la companyia catalana Xucrut Teatre.

 

Sobre la fira d'intercanvi

Posted by Anonymous User at 2010-09-20 12:34
Em sembla una bona idea, però on tindrà lloc aquesta fira?

Plaça de la Conquesta

Posted by gobmenorca at 2010-09-20 13:12
La Fira es celebrarà a la Plaça de la Conquesta, just al davant de la Biblioteca Pública de Maó. Podeu trobar més informació clicant a sobre de la I Fira d'Intercanvi de Menorca.

ho trovo kullunut

Posted by Anonymous User at 2010-09-20 18:34
sugerir que pot ser, seria bo d'inclure la idea per internet amb carácter permanent, doncs alguna gent per una raò o altre no anirá a la plaça de la Conquesta. Pens que un dia de fira, no será suficient, doncs per que la idea cualli, ss'hauria d'insistir d'una manera, quinzenal, mensual, o bimensual, trimestral si vols, perque la gent vagi agafant l'hàbit, cercar l'espai, amb prou aparcament, de fàcil accés, etc. gastar un "duru" amb una bona divilgaciò, insistir i a veure que pasa, com exemple la "gangària" però sense doblers...
au, salut

feria de intercambios a menorca

Posted by Anonymous User at 2010-09-21 18:30
si quereis que sea una idea que duremas que un dia y unas horas conctatar tl 663664343 o email micdebaleares@hotmail.es .Represento asociacion de desempleados baleares

intercanvi!! ok!!

Posted by Anonymous User at 2010-09-22 15:24
em sembla molt bona idea... però que pasaria si a mi m'agrada algo d'aquella persona però ella no vol res del que jo tinc... o a l'inrevés...

Ciutadella

Posted by Anonymous User at 2010-09-29 01:47
Arribarà aquesta moguda a Ciutadella?

Maken Massanet

Posted by Anonymous User at 2010-09-29 10:50
Hola som de Ciutadella, M´agradaria molt anari dissabte amb es fiets, si trobes algu de Ciutadella q hi volgues anar, mes per ferho amb companya i compartir cotxu.
Seriem jo, oscar 7 anys, enric 3 anys.
Si algu li ve be es meu plan, surtiri junts i passar es día.... 600766646 avisarme amb un poquet de temps
Gracies