Respectar l'ANEI de la Colàrsega de Maó

last modified 2007-09-19 10:46
L'acumulació de barques i de restes nàutics que semblen abandonats dins uns terrenys qualificats Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) ha estat comunicada pel GOB a diversos organismes.

L'activitat nàutica de la Colàrsega del port de Maó va colonitzant lentament espais, alguns dels quals ofereixen una imatge de deixadesa absoluta. Un passeig per la carretera que voreja aquesta zona mostra la cara fosca d'aquest pretès turisme de qualitat.

Per la seva afectació a una zona declarada ANEI, el GOB ha dirigit escrits al Consorci de Disciplina Urbanística i al Consorci de Residus comunicant que en els turons situats al fons del port s'acumulen embarcacions i materials nàutics, bona part dels quals semblen abandonats. La zona és visible des d'una carretera molt transitada, com és la que condueix a Sa Mesquida i al recinte de La Mola.

Coincideix que fa pocs dies, el portaveu de les empreses nàutiques de Menorca deia a la premsa que la manca d'amarraments ofereix una imatge poc decorosa de l'illa. Quan es comprova que la pròpia empresa d'aquest portaveu és la que està acumulant deixalles sobre una zona protegida a la vista de tothom, cal plantejar-se si, en realitat, no és la imatge de l'illa el què importa sinó l'interès de vendre embarcacions sense cap límit.