Plantes i illes de la Mediterrània

last modified 2011-04-20 12:12
Plantes i illes de la Mediterrània

Cartell de les jornades

La setmana que ve, del dia 26 al 30, es portaran a terme les II Jornades de Botànica a Menorca, a la sala multifuncional des Mercadal. Porten el títol d' "Illes i plantes: conservació i coneixement de la flora a les illes de la Mediterrània". Durant aquests dies, experts de gairebé tots els arxipèlags mediterranis, des dels Columbrets a Xipre, intercanviaran informacions i experiències de la seva feina de cara a la conservació d'aquestes flores. La conca mediterrània és una zona considerada especialment rica en diversitat de plantes a nivell mundial. Els nombrosos sistemes d'illes ha afavorit l'especiació i l'aparició de molts d'endemismes. Per altra banda, la intensa presència humana des de molt antic ha condicionat de manera molt important el medi ambient i la flora d'aquestes illes. La transformació del territori de cara a l'activitat agrària, industrial o per l'urbanisme afecten i qüestionen la preservació d'aquesta biodiversitat. En les últimes dècades s'hi han afegit altres problemes importants, com el canvi climàtic.

Dimarts a les 20:00, obrirà les Jornades el Dr. Josep Antoni Rosselló amb la conferència: "Les illes oblidades: la diversitat de les plantes a les illes mediterrànies". El Dr. Rosselló, de la Universitat de València, és un dels millors experts de la flora de Balears i del Mediterrani en general. Aquesta conferència té la intenció de ser l'acte més dirigit al públic en general de les jornades, ja que la resta tindrà un enfocament més de cara a especialistes.

Es pot trobar el programa de les jornades al web http://lifereneix.cime.es/Contingut.aspx?IdPub=8927&Menu=Jornades. Tenint en compte que hi assistiran persones de tot el mediterrani, l'idioma de les comunicacions serà l'anglès, tret de la conferència inaugural que serà en català.

El GOB col·labora en aquestes jornades organitzades pel Consell Insular de Menorca, l'IME i la Universitat de les Illes Balears.

POCA GENTE ENTIENDE EL INGLES PARA ENTERARSE

Posted by Anonymous User at 2011-04-24 03:08
Me parece mal que sea en inglés, porque estamos en ESPAÑA y no en inglaterra, y os aseguro que ellos no hacen conferencias en Español.
Creo que el idioma comun de España es el ESPAÑOL, y el local el catalán que es muy limitante, ya que solo un tanto por ciento muy bajo de los españoles son catalanoparlantes.
Ya me parece estupido el empeño de obligar a la gente que no somos catalanes el catalan "por narices", que se tiene en algunos lugares, pero lo de para no poner las conferencias en español ponerlas en inglés ....ESTO YA SI NO TIENE NOMBRE!!!!

Poca gente...

Posted by Anonymous User at 2011-04-24 12:08
You are living in the Moon, not in Spain

Poca gente

Posted by Anonymous User at 2011-04-25 20:46
La gente monolingue (es decir los españoles en general) no acaba de entender que los catalanes sean multilingues y no consideren problema la coexistencia de ambas lenguas.

traduttore tradittore

Posted by Anonymous User at 2011-04-26 11:54
En comptes de gastar tanta energia en queixar-te, podries emprar-la en aprendre llengües. És divertit i estimula el cervell!