Paranys i espècies protegides

last modified 2007-03-20 13:11

Nota informativa 20/03/07

Traducción automática al castellano

La setmana passada vam poder veure en un mitjà de comunicació escrit la imatge impactant d'una òliba (Tyto alba) enganxada a una tanca metàl·lica. Una fotografia que contrasta la preciosa figura d'aquesta au nocturna, amb la tràgica situació que es descriu. Certament, tal com diu la nota al peu de la fotografia, els humans de forma involuntària col·loquem paranys al natural deambular de les nostres espècies salvatges.


Molta gent ens ha telefonat per saber la situació de l'òliba fotografiada. No en podem informar, ja que el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca no ha rebut cap avís al respecte. Per això desconeixem la sort que aquest animal ha pogut córrer.

Volem aprofitar per recordar que en un cas com aquest, el que cal fer és telefonar al GOB (619 834 597) o bé a la Policia local, Guàrdia Civil o agents de medi ambient del Govern Balear, per tal que l'animal ferit pugui ser traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del GOB, l'únic centre autoritzat, i així pugui rebre al més aviat possible l'atenció veterinària més convenient i es pugui salvar.Molts ocells han tornat a volar lliurement després d'un accident com aquest gràcies a la col·laboració de tothom qui hi ha intervingut.