Dijous, com participar en l'ordenació territorial.

last modified 2010-10-19 14:56
Dijous, com participar en l'ordenació territorial.

Amb uns coneixements bàsics, es pot participar activament en temes de gran trascendència.

Aquest dijous, dia 21, comença el curs de Política Territorial que organitzen la Universitat de les Illes Balears i el GOB, amb la col·laboració de La Caixa.

En aquesta primera conferència, Miquel Camps, coordinador de política territorial del GOB, oferirà una introducció a l'Ordenació Territorial i explicarà les possibilitats de participació dels ciutadans en els processos de decisió dels usos del territori.

L'ordenació formal i funcional dels territoris acaben condicionant molts aspectes de la vida de les comunitats humanes. Aspectes ambientals, econòmics i polítics, s'entremesclen en les decisions. On s'ha d'urbanitzar, què s'ha de protegir, com han de créixer els nuclis urbans, on s'han d'ubicar determinats serveis... són aspectes que ocupen molt espai mediàtic.

Però normalment els ciutadans no fan el seguiment del què s'està preparant. Molta gent protesta quan les excavadores entren a un territori, però llavors ja sol ser tard. Cal aprendre a participar abans, quan es decideixen les coses, i la legislació vigent ofereix diferents maneres de fer-ho.

La conferència és oberta al públic i de caràcter gratuït. Aquells estudiants de la UIB que vulguin convalidar la seva assistència amb crèdits, s'han d'apuntar prèviament a l'extensió universitària de Menorca.

El programa complet del curs, es pot consultar a aquesta web.

CONFERÈNCIES D'ORDENACIÓ TERRITORIAL

Posted by Anonymous User at 2010-10-19 19:02
Em sembla molt interessant i innovadora la idea de formar al ciutadà/ana a conèixer els canals per tenir veu en aquests temes. Felicitats per endavant per la proposta.

Sandra Pons.Barcelona