Un passeig de 400 milions d'anys al Centre de la Natura

last modified 2011-07-19 10:08
Un passeig de 400 milions d'anys al Centre de la Natura

Falguera que va viure fa 250 milions d'anys

Aquest dijous 21, a les 20 h, s'inaugura al Centre de la Natura de Menorca, a Ferreries, l'exposició Roques, Minerals i Fòssils. Un Passeig de 400 Milions d'Anys per la Història de Menorca. És una mostra de la variada geologia menorquina. En un recorregut d'uns pocs metres es reviu la història geològica de l'illa a través dels testimonis que trobam a les nostres roques. Coralls i lliris de mar del paleozoic, falgueres de fa 250 milions d'anys, organismes marins del temps dels dinosaures, imponents dents de taurons que habitaven les aigües de Menorca fa uns 10 milions d'anys, o una reproducció fotogràfica a mida real del conill gegant de Menorca, són algunes de les aturades d'aquest passeig. També hi veurem mostres dels diferents tipus de roca de Menorca, com la llosella, la pedra de cot, la pedra del Toro, la penya viva, el marès o roques volcàniques com el basalt. Els minerals de l'illa també hi estan molt ben representats: la malaquita, l'atzurita, la baritina, la calcopirita, la blenda...

L'exposició es basa en la col·lecció que el geòleg Joan Rosell i la paleontòloga Carme Llompart han cedit al GOB per a que en puguin gaudir tots el menorquins. Aquesta col·lecció és oberta a que qualsevol que tengui algun fòssil a caseva el pugui cedir per a engrandir-la, i així donar opció a que tothom el pugui apreciar.

El Centre de la Natura de Menorca està obert de dimarts a dissabtes de 10:30 a 13:30 i de 17:30 a 20:30, és gratuït, i funciona gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Ferreries, el Consell Insular de Menorca i el GOB.

Centro de Naturaleza

Posted by Anonymous User at 2011-07-19 10:46
¿ Los textos estan en castellano ?

Si solo estan en catalan y/o ingles no me merece la pena visitarlo y no enterarme de las explicaciones
.
Saludos

História de Menorca

Posted by Anonymous User at 2011-07-19 11:45
Me es imposible asistir por los horarios pero estoy muy interesada en una pregunta: ¿La isla tiene zonas volcánicas? porque estaba casi segura de que no pero ahora tengo mis dudas. Agradecería una respuesta.

Història de Menorca

Posted by domenec at 2011-07-19 12:38
La nostra intenció és mantenir l'exposició de manera permanent al Centre de la Natura. Per tant, esperam que més endavant la puguis visitar.
Menorca no és una illa volcànica, ni fer-hi prop, però té algunes roques volcàniques. Apareixen a fissures de roques sedimentàries on s'han injectat materials fluids des de la profunditat de la Terra, i que en refredar-se formen aquestes roques, principalment basalts. La taca més grossa d'aquesta roca a Menorca és a Ferragut Vell, però són molt interessants els dics d'Alfurí i de sa Punta Roja d'Algaiarens.

A Menorca hi ha una altra roca subvolcànica, anomenada quarsqueratòfir, que és la que forma l'illot de ses Bledes i els voltants de cala Pregonda.

A l'exposició es poden veure aquestes roques.

GOB

Centro de Naturaleza

Posted by Anonymous User at 2011-07-19 18:32
Antes de meterse con el tema del catalán y/o inglés, preocúpese de aprender a escribir bien el castellano, ya que no ha puesto ningún acento en lo que ha escrito. El idioma catalán no es tan difícil de entender (teniendo en cuenta que al igual que el castellano es una lengua románica), sólo hay que tener un poco de buena voluntad. Un saludo.

Idioma

Posted by Anonymous User at 2011-07-19 23:30
Soy catalán, pero entiendo que una persona que esté interesado en un tema relativo a Menorca,sea una lástima que por el idioma se quede falto de información,imaginemos que estamos en el Pais Vasco mi padre sabía hablarlo pero no es fácil de entender.
Siempre estamos con lo mismo.
¿ No nos une un interés por esta isla tán maravillosa ?
Pues hagamos que todo el mundo lo entienda

Idioma

Posted by Anonymous User at 2011-07-21 09:25
Es veu que no has anat mai al Centre de la Natura. L'exposició que ara s'hi pot veure està en quatre idiomes, inclòs el castellà.
Estranya aquesta obsessió teva en intentar demostrar que el GOB és contrari al castellà, quan ha donat proves continuades de que el que li interessa es comunicar idees i coneixements, en la llengua que sigui.
Aquesta insistència teva només dur a crear un problema que no existeix, i va en contra de la convivència de les llengües i, el que és més important, de la gent.
Reflexiona-hi, per favor.

Un ignorante

Posted by Anonymous User at 2011-07-21 09:54
La ignorancia a la hora de escribir, no significa que vosotros ignoreis a los que utilizan el castellano. Y os recuerdo, que si poneis los textos en ingles, despreciais a todos los españoles que veranean o habitan en la isla.

Es una cuestion de educación y de mayor difusión de un proyecto