Feina profitosa a Es Tudons

last modified 2010-04-19 13:40
Feina profitosa a Es Tudons

Els voluntaris i voluntàries, en plena acció

El dia va acompanyar al grup de voluntaris de custòdia del GOB. Ahir a les 8h del matí es trobaren per a fer camí cap a Es Tudons, finca situada al municipi de Ciutadella, que té acord de custòdia amb el GOB.

En arribar, en Bep Llufriu, pagès de la finca, acabava de formatjar i ens esperava per iniciar la nostra jornada de feina. La tasca a desenvolupar era netejar el voltant d'un aljub que havia estat envaït per la mata i la terra que tapaven les canals per on ha de circular l'aigua de pluja.

Armats de ganes i d'il·lusió els voluntaris, juntament amb el pagès, començaren a desbrossar la zona i a cop de càvec anaren destapant les canals que amagava la vegetació. El funcionament d'aquest aljub és molt important per a la gestió del ramat a la finca, ja que l'aigua que recull omple un abeurador.   

A mig matí, els participants gaudiren d'un merescut berenar amb alguns dels productes de la finca: formatge i embotits de porc. Després d'agafar forces, es continuà l'activitat fins al migdia.

La finca d'Es Tudons té la certificació d'agricultura ecològica i gestiona bestiar de raça autòctona, com són els bens i les vaques. El producte principal de la finca és el formatge, tot i que l'activitat d'aquesta està bastant diversificada i compta amb altres productes, com per exemple la mel.

Les jornades de voluntariat agrari s'emmarquen dins el projecte de custòdia del territori en l'àmbit agrari "Sembrant Custòdia" que rep el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear i del Consell Insular de Menorca.

Feina a Es Tudons

Posted by Anonymous User at 2010-04-19 21:49
Som de Barcelona i fa anys que tornem a Menorca. Coneixem bé els productes d´en Bep LLufriu i sempre que som a l´illa procurem fer una visita a la finca des Tudons per comprar formatge i mel, que són boníssims, i aprofitem per xalar amb en Bep. Us recomanem la visita a la finca. Moltes gràcies.
Mercè i José Luis