Constituïda la Xarxa de Custòdia a Balears

last modified 2007-01-19 13:16

Nota informativa 19/01/07

Avui divendres es constitueix en el Monestir de Lluc, la Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears (ICTIB). El GOB Menorca, juntament amb el GOB Mallorca, Amics de la Terra Balears, Fundación para la Conservación del Buitre Negro, Jardí Botànic de Lluc, Fundación para el Desarrollo Sostenible de las Islas Baleares, i la Fundación Vida Silvestre de la Mediterránea, signen l'acta fundacional davant la presència del Conseller de Medi Ambient del Govern Balear, Jaume Font, l'Alcalde d'Escorca y el Director General de Caça, Protecció d'Espècies i Educació Ambiental, Antonio Gómez.

La ICTIB neix amb la vocació d'esdevenir una entitat d'entitats que treballen per a la conservació del nostre patrimoni natural, cultural i paisatgístic. Es crea amb la voluntat d'enfortir el manteniment dels valors naturals de les Illes Balears i de promoure eines adequades de conservació del patrimoni natural, a partir de fomentar el diàleg amb tots els sectors implicats en la gestió del territori.

El principal objectiu de la ICTIB és impulsar la custòdia del territori com a estratègia de conservació. Per això, intentarà difondre mètodes de custòdia que s'estan aplicant arreu del món, promoure i desenvolupar la investigació en custòdia del territori, actuar com a interlocutor davant l'administració local, autonòmica, estatal i europea de les entitats de custòdia i impulsar el desenvolupament legislatiu, fiscal, econòmic i social de la custòdia.

Amb aquesta nova xarxa d'entitats, la Custòdia del Territori, que el GOB està impulsant a Menorca en els darrers anys, es va configurant com a l'estratègia de futur per a la conservació.