Aparcamientos Diseminados S.L.

last modified 2011-08-18 11:15
Aparcamientos Diseminados S.L.

Galdana i Mitjana, dues platges obviament ben diferenciades.

Els problemes d'aparcament a Cala Galdana i Cala Mitjana fa estona que estan diagnosticats. També es saben les solucions. No s'han aplicat encara perquè l'administració és poc àgil i alguns interessos particulars ho han anat frenant. Els mateixos interessos que ara s'estan destapant amb claredat.

Cala Galdana i Cala Mitjana són dues platges ben diferents. La primera està urbanitzada i acull moltes explotacions comercials diferents. La segona és una platja verge. Són dues realitats diferenciades, encara que es situïn a prop.

Cala Galdana té habilitada una gran zona d'aparcament vora el torrent. Però una gran part d'aquest espai s'ompl a primera hora del matí amb els vehicles dels treballadors dels propis establiments turístics. Amb un transport públic adequat als horaris d'aquests treballadors, o amb una alternativa de transport muntat per les pròpies empreses, es disposaria de molta més acollida d'aparcament, sense necessitat de transformar noves àrees.

Per la seva part, a Cala Mitjana hi ha un problema amb l'actual ubicació de l'aparcament. A la família de Olives se li van comprar unes 150 hectàrees quan Jaume Matas era ministre, però la compra no va respondre a cap estratègia d'interès públic. En contra dels criteris aplicats a la resta de l'illa, que recomanen posar els aparcaments de platges verges a una certa distància, aquest es va habilitar just devora la platja. La conseqüència és que tot l'estiu registra una pressió superior a la desitjable.

Pretendre respondre a aquest problema afegint un nou aparcament no té cap sentit. 300 vehicles més suposarien unes 1000 persones més, que senzillament no hi caben a Cala Mitjana. El que cal fer és reubicar la zona per vehicles i posar-la més allunyada. Si s'hagués previst quan es va fer la compra per part del Ministeri, no caldria haver de fer-ho ara.

L'anterior equip de govern del Consell Insular va fer tots els tràmits, però la família de Olives ho va dur a tribunals. Ara s'entreveuen més clarament els motius. La propietat demana que es declari urbanitzable una zona que ara és rústica, per poder-hi fer un aparcament i un parc aquàtic. Estricte interès privat.

No estranya que els propietaris pretenguin revaloritzar els seus terrenys convertint-los en urbanitzables. Per alguna cosa la societat familiar es diu Aprovechamientos Diseminados S.L.

Al cap i a la fi, es tracta d'una pràctica que fa cinquanta anys que s'ha anat fent a Menorca. El que preocupa és que les administracions públiques juguin a fer veure que això pot ser una solució sota el pretext de l'aparcament. Potser el títol que encapçala aquest escrit no està desencaminat?

La imatge que acostuma a oferir Cala Mitjana al llarg de l'estiu, no es correspon ni poc ni gens a les imatges de postal de les fires turístiques. Donar facilitats perquè es massifiqui més, no té cap interès turístic. Aquest i altres temes s'abordaran en la reunió que el GOB ha concertat amb el Conseller Luis Alejandre el pròxim dimarts.

Evitar "Aprovechamientos especulativos"

Posted by Anonymous User at 2011-08-18 12:22
A molts parcs naturals d’altres indrets tenen habilitat un aparcament enfora del parc o les platges i disposen d’un servei d ’autobusos que surten cada 15 minuts. Amb uns preus especials per famílies (2 adults i dos fiets) Si entres als entorns naturals caminant la tronada amb el bus és gratuït. No hem de permetre aquestes aberracions especulatives que volen fer. Sort tenim del GOB. Gràcies per ser-hi.

Salutacions Smile

Aparcaments

Posted by Anonymous User at 2011-08-18 14:12
Estic totalment d'acord si Menorca està declarada com un parc d'interès per la biosfera, per protegir-la dels cotxes i de les motos, una solució bona seria un servei d'autobusos, bicicletes etc . Hi han exemples d'altres països de centre Europa que cuiden molt els seus parcs naturals. És una altra forma de fer negocis i inversions que poden repercutir positivament . També una forma de diferenciar-nos de Mallorca i Ibissa, per cert com esta actualment Formentera?, volem seguir el mateix camí??. Actualment ens estem massificant molt doncs hi han uns operadors turístics que no més miren pel negici de fer diners, últimament la companyia Grimaldi, Balearia, i altres més.

Salutacions Joan.

Guim

Posted by Anonymous User at 2011-08-18 13:01
No pareu d'informar. Cal saber coses com aquesta. I cal posar-hi noms i oferir espai per donar rèpliques o tan sols altres punts de vista.

Gràcies, GOB !

més aparcaments?

Posted by Anonymous User at 2011-08-18 15:18
És fals que hi manquin aparcaments per anar a cala Mitjana o a Sant Tomàs. El mateix dia que els cotxes ocupaven les calçades de les dues carreteres que duen a cala Galdana i Sant Tomàs respectivament, en ambdues urbanitzacions hi havia carrers buits i zones aptes per aparcar-hi sense omplir.
És fàcil enganar a la gent que no hi va per aquests llocs, però els qui ho solem veure no mos enganen.
Salut

servei barca-bus

Posted by Anonymous User at 2011-08-23 17:21
potser també pòdria fer-se un servei de barca bus des de cala Galdana per arribar a cala mitjana, doncs crec que la linea de bus que va a cala Galdana és bastant regular, no?
Montse

Bona feina

Posted by Anonymous User at 2011-08-24 16:15
Feis una molt bona feina els del GOB. És d'agrair que existiu i també s'agraeix molt la manera raonada d'informar de les coses que afecten el territori.