Vídeo: molts Fosquets prenen el vol

last modified 2010-08-18 10:34
Vídeo: molts Fosquets prenen el vol

És freqüent trobar polls de mussol que han caigut del niu i no poden valer-se per ells mateixos

Molts infants de Menorca han conegut el món dels mussols a través d'En Fosquet, un personatge de la col·lecció Animalons de Menorca, que edita el GOB.

Però en Fosquet no és només un mussol imaginari. Cada any, el Centre de Recuperació de Fauna del GOB recull un bon nombre d'exemplars d'aquesta espècie. De vegades arriben adults accidentats, però la majoria són polls caiguts del niu en zones urbanes.

Si l'animal no presenta lesions de consideració, es recuperen o s'acaben de criar al Centre. La feina que duen a terme les persones voluntàries resulta aquí molt important. Anar a recollir animals, alimentar-los, netejar les gàbies, millorar les instal·lacions... són tasques individuals que, sumades a tot el grup, aconsegueixen un servei que salva cada any molts exemplars.

Els 11 mussols que surten al vídeo es van alliberar la setmana passada dalt del Toro. Tots estaven preparats per viure al camp, després d'haver comprovat que s'alimentaven sols i que volaven perfectament.

Els mussols són una espècie protegida, que resulta molt beneficiosa per a l'home perquè fa control de plagues d'insectes i de petits rosegadors. A les zones urbanes, són grans caçadors de paneres. Com passa amb la majoria de depredadors, l'ús de pesticides els pot afectar negativament.

 Enhorabona!

Posted by Anonymous User at 2010-08-18 11:57
La feina ben feta dóna resultats. El video és una eina excel·lent per donar a conèixer allò que fa del Centre de Recuperació i per ajudar a estimar els mussols i la resta d'animalons. Seguiu treballant així!

Felicitats!

Posted by Anonymous User at 2010-08-18 12:44
Una vegada més, els videos de sa vostra feina són emocionants, polits, sensibles i una demostració de respecte per sa natura i els animals, implicant als al·lots. Felicitats i endavant!

Fosquets

Posted by Anonymous User at 2010-08-19 12:18
Que xulo! Gràcies per cuidar dels animals i de la naturalesa de Menorca. Ens encanten els vostres contes. Amb ells hem après més coses dels nostres animalons.
Joana

enhorabona

Posted by Anonymous User at 2010-08-20 07:11
una feina ben feta, anims
manel

Emocionant!

Posted by Anonymous User at 2010-08-20 10:52
A mi em dona per plorar d'alegria quan veig que afortunadament hi ha gent que els cuida amb respecte i els allibera per a que duguen una vida en llibertad. Moltes gràcies!