Projecció del documental "El final de la línia"

last modified 2010-06-15 14:05
Projecció del documental "El final de la línia"

Fotograma de la pel·lícula

El dijous es celebra el Dia Marítim Europeu, que pretén acostar els temes de la mar a la societat. En aquesta ocasió es projectarà el documental El final de la línia (The end of the line).

Aquest és el primer documental rigorós sobre la devastadora sobrepesca que pateixen els nostres oceans. En total, el 80% de les poblacions mundials de peixos es troben plenament explotades o sobreexplotades i requereixen d'una gestió. Correm el risc que a la mar només hi quedin meduses i plàncton.

El director, Rupert Murray, va passar dos anys de rodatge cercant les arrels del problema i el resultat són unes imatges d'impacte sobre una realitat sovint ignorada. La pesca d'arrossegament que comporta llençar tones de peix mort a la mar, el lucratiu negoci de la tonyina vermella que està duent l'espècie a una imminent extinció o l'espoli de les pesqueres de països del sud a mans de pesquers europeus que reben subvencions milionàries són alguns dels temes que apareixen en la pel·lícula.

Però a banda de donar la veu d'alarma sobre els problemes de la pesca actual, el documental aporta solucions reals com la creació de reserves marines o la conscienciació dels consumidors. Després de l'estrena, alguns restaurants i empreses alimentàries han deixat de vendre espècies en perill. És l'hora d'actuar.

La projecció es realitzarà dijous 20 de maig al Molí del Rei, Camí des Castell, 53 (Maó) a partir de les 20:00h. Seguidament tindrà lloc un col·loqui. Us hi esperem.