Dissabte, jornada sobre pesca sostenible

last modified 2010-06-15 14:03
Dissabte, jornada sobre pesca sostenible

El sector de la pesca gestiona els ecosistemes marins.

El proper dissabte dia 23 tindrà lloc una Jornada sobre Pesca Sostenible, en el marc del projecte Acord de Pràctiques Pesqueres Sostenibles que impulsa el GOB. Aquesta activitat va encaminada a fer arribar als menorquins iniciatives basades en la sostenibilitat de la pesca, que s'estan aplicant i que funcionen bé.

La jornada comptarà amb la participació d'Emilio Louro, secretari de la Confraria de Lira, Galícia, que presentarà els projectes de pesca sostenible d'aquest grup de pescadors. Entre ells la Reserva Marina Os Miñarzos, que ells mateixos gestionen i controlen, les activitats de turisme mariner i pescaturisme, etc. També parlarà en Kepa Freire sobre el seu producte: el peix fumat, producte de qualitat que utilitza espècies amb poca sortida comercial. Durant la jornada, s'exposarà l'experiència del GOB amb la custòdia agrària i es valoraran les possibilitats de traslladar-ho al món de la pesca. Per finalitzar es celebrarà un dinar amb els assistents.

L'acte serà inaugurat per Patrícia Arbona, directora general de Pesca del Govern Balear; Antònia Allès, Consellera Insular d'Agricultura i Pesca; Juan Carlos Vallés, Director de l'oficina de Maó com a representant de Caja Madrid i Josep M. Foguet, president insular del GOB. A més, comptarà amb l'assistència d'Alberto Navarro García, Director de l'oficina de Caja Madrid a Ciutadella.

La jornada es realitzarà en el Centre Artesanal de Menorca, en el Recinte Firal des Mercadal, a partir de les 10 del matí. Les persones interessades s'han d'apuntar prèviament al 971 35 07 62.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l'Obra Social Caja Madrid, de la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern Balear, així com del Consell Insular de Menorca.

Vegeu aquí tot el programa.