Binigarba torna a patir extraccions d'arena

last modified 2008-07-17 19:38
Binigarba torna a patir extraccions d'arena

Fotografia obtinguda avui mateix

Durant tot aquest dijous, les màquines han tornat a treballar extraient arena a la finca de Binigarba. El GOB demana que es paralitzin de manera urgent aquestes agressions perquè vulneren la normativa vigent i afecten una zona protegida per la Xarxa Natura 2000.

Al lloc de Binigarba es van iniciar l'any passat unes brutals extraccions d'arena, sota el subterfugi de "millores de terres agrícoles". Una àmplia zona amb importants valors naturals va ser arrassada. El GOB va denunciar el cas i va demanar una revisió de llicència. L'Ajuntament de Ciutadella va paralitzar finalment les obres d'extracció, però avui s'han tornat a reprendre. La zona està protegida a nivell europeu com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus i el Pla Territorial Insular hi prohibeix les activitats extractives.

El GOB confia que l'Ajuntament de Ciutadella -l'únic que no ha volgut entrar dins el Consorci Insular de Disciplina en sól rústic- paralitzi immediatament les obres i en demani responsabilitats. L'arena que s'està extraient es transporta fins el lloc de Ses Arenetes, gestionat pel conegut empresari Valeriano Allès.