Recurs contra les infiltracions a Binidalí

last modified 2007-09-19 10:51

El GOB ha presentat Recurs de revisió contra la construcció de dos pous d'infiltració vora la platja de Binidalí que el Govern Balear va perforar fa uns mesos per abocar-hi aigües residuals. Es tem que aquest sistema pugui contaminar greument la platja.

A Binidalí es va construir una depuradora que ha de rebre les aigües de bona part de la costa de Sant Lluís. Però el projecte d'emissari ha estat molt polèmic, perquè el Govern el vol fer passar per dins la cala, mentre que els vesins de la zona i el GOB han fet propostes alternatives per allunyar-lo de la zona de bany.Mentre es suposava que s'estudiava el tema, i sense cap avís previ, el Govern va perforar dos pous d'infiltració dalt la platja, on pretenen abocar-hi les aigües residuals mentre no es disposi de l'emissari. Aquesta actuació s'ha presentat com a provisional, però tothom sap que l'emissari tardarà anys en ser una realitat.

En haver fet els pous d'abocament en el penyal de dalt la platja, es tem que en poc temps les aigües residuals apareguin a la zona de bany, per la qual cosa el GOB ha decidit presentar un recurs administratiu que obligui a la seva revisió. Entre d'altres coses, el GOB al·lega que la normativa obliga a fer un estudi previ d'impacte ambiental i una exposició al públic del projecte, i cap de les dues coses s'han fet.