Colors, olors i gustos del vi de Custòdia

last modified 2011-05-17 10:56
Colors, olors i gustos del vi de Custòdia

Els assistents van descobrir alguns secrets del vi

Una vintena de participants tastaren dissabte passat els diferents vins elaborats per la bodega Binitord. Després d'una explicació de la gestió que es duu a terme a la finca, situada al municipi de Ciutadella, concretant les diferents varietats de raïm que s'hi sembren, es va procedir a la cata de cada un dels vins. En Toni Salord, acompanyat pels altres socis de la bodega, va dirigir l'activitat perquè els participants poguessin conèixer de primera mà l'elaboració i les qualitats d'aquest producte.

Començant pel vi rosat, passant pel blanc i després els dos negres, els assistents a l'acte varen poder observar els colors del vi, ensumaren flaires diversos i a vegades inesperats, per a finalment arribar a les qualitats gustatives de cada un d'ells.

La finca Binitord té signat un acord de custòdia amb el GOB on es compromet a desenvolupar unes pràctiques agràries respectuoses amb la flora, la fauna i el paisatge de la zona.

Els vins d'aquesta bodega es poden trobar a l'Agrobotiga del Centre de la Natura a Ferreries, i a la seu del GOB a Maó. També es poden adquirir cada diumenge al mercat AgroMaó, situat a la plaça Reial.

Aquest acte s'emmarca dins el projecte "Sembrant Custòdia" que desenvolupa el GOB amb el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear, el Consell Insular de Menorca, el Grup d'Acció Local Leader illa de Menorca i l'Obra Social de Sa Nostra.