Darrera sessió del seminari Agricultura i Medi Ambient

last modified 2010-02-17 10:49
Darrera sessió del seminari Agricultura i Medi Ambient

La sessió anterior va tenir un alt índex d'assistencia

Dissabte que ve, 20 de febrer, tindrà lloc la darrera jornada del Seminari Agricultura i Medi Ambient, a la Sala d'actes del Centre Social de Sa Nostra a Ciutadella (camí de Maó, 9), a partir de les 9'30 h.

El seminari pretén donar a conèixer experiències que cerquin la viabilitat econòmica del sector, conservant, a la vegada, els valors naturals de les finques. La jornada comptarà amb les següents ponències:

  • La Cooperativa La Fageda, a càrrec de Cristóbal Colón, fundador i president. La cooperativa, situada al Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa, du a terme activitats productives, eminentment agrícoles, amb l'elaboració de productes làctics, tot perseguint la integració sociolaboral de les persones que pateixen discapacitats psíquiques.
  • Embotits ecològics de Son Olivar de Dalt, a càrrec de Joan Pons, pagès de la finca. Des de la gestió del bestiar porcí fins a la pròpia elaboració del producte, tot es fa amb criteris ecològics.
  • Cooperativa Econura, a càrrec d'Àlvaro Teixidor, gerent. Econura es planteja com a resposta al gruix dels llocs que treballen en sistema agroecològic a Menorca, per tal de comercialitzar els seus productes a un preu digne per al pagès i accessible per als consumidors.
  • Sembrant Custòdia, a càrrec d'un membre del GOB. L'entitat desenvolupa aquest projecte de custòdia del territori en l'àmbit agrari que pretén, a partir d'acords amb finques, aconseguir sistemes de gestió agrària que compatibilitzin la viabilitat econòmica del lloc amb la conservació dels valors naturals.

El seminari es troba emmarcat dins el projecte "Sembrant Custòdia" que desenvolupa el GOB amb el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear i del Consell Insular de Menorca.