Demà dijous, turisme solidari en el destí

last modified 2011-11-16 11:15
Demà dijous, turisme solidari en el destí

Nicaragua, un país que acull turisme comunitari

El cicle de conferències amb debat sobre turisme i sostenibilitat arriba a la seva tercera jornada. Aquest cop, el Dr.Jordi Gascón, que investiga els impactes del turisme en el món camperol i el desenvolupament rural a Amèrica Llatina, ens parlarà sobre el turisme solidari en el destí i les contradiccions que a vegades aquesta estratègia pot ocasionar dins del món de la cooperació.

Jordi Gascón és membre del Fòrum de Turisme Responsable, format per un grup d'organitzacions no gubernamentals de l'Estat espanyol preocupades per les conseqüències que el turisme pot tenir en tots els països, especialment els del sud. Treballen conjuntament des del 2004 a favor d'un turisme sostenible i denunciant els impactes negatius dels models turístics dominants. Les seves principals línies d'actuació són:

  • La sensibilització de la població, reclamant la seva responsabilitat com a consumidors de serveis turístics.
  • El recolzament a propostes turístiques controlades i gestionades per la població local, que defensen un món natural viu, una societat justa, respectuosa i equitativa i el desenvolupament d'activitats veritablement sostenibles.
  • La incidència i denuncia de les polítiques corporatives de les empreses turístiques que perjudiquen el desenvolupament local sostenible de les zones de destí.

La conferència tindrà lloc demà dijous 17 de novembre a les 20 hores al Molí del Rei, Camí des Castell 53, i forma part del cicle de conferències en debat "Nous horitzons per un turisme més sostenible" organitzat conjuntament per la Universitat de les Illes Balears i el GOB Menorca, amb la col·laboració de La Caixa.

L'acte és gratuït i obert a tothom.