L'evolució del turisme a les Balears, a debat

last modified 2010-11-16 13:16
L'evolució del turisme a les Balears, a debat

Platja de Son Bou, mes d'agost

Dijous 18 de novembre, a les 20 h a la sala d'actes del Molí del Rei, tindrà lloc l'última de les conferències del curs de Política Territorial que el GOB Menorca organitza juntament amb la Universitat de les Illes Balears.

Macià Blàzquez Salom, membre del Grup d'Investigació sobre Sostenibilitat i Territori, GIST, de la Universitat de les Illes Balears, ens oferirà una conferència sobre l'evolució del turisme a les nostres illes.

El GIST analitza com el turisme ha incorporat les Balears a la globalització. La nostra història recent ens mostra com inicialment el turisme ens ha convertit en una destinació de sol i platja consolidada a Europa, on el seny i la justícia impulsen mesures de contenció del creixement urbanístic i el malbaratament dels recursos. Durant els darrers vint-i-cinc anys, la darrera etapa del capitalisme ha enlairat empreses d’arrel balear, convertint-nos en un empori empresarial transnacional. Allò que ja no és permès de fer aquí, per sostenibilitat i per la sensibilitat ciutadana, es pot fer a les destinacions emergents –com ara Centreamèrica, el Carib o el Magreb–, on malauradament s'està reproduint un model turístic depredador i curtterminista.

Amb aquesta última conferència es tancarà el cicle de debat sobre Política Territorial que ha permès als assistents conèixer, de primera mà, opinions de reconeguts especialistes en la matèria.

turisme de "calitat"

Posted by Anonymous User at 2010-11-16 15:01
Malauradament no hi podré assistir però m'agradaria que m'aclaressin d'una vegada perquè se relaciona sempre el turisme de "calitat" amb el de la gent de peles i no amb el de qui intenta entendre i adrintar-se dins dels costums de la gent que viu en el territori visitat.

otras posibilidades

Posted by Anonymous User at 2010-11-16 18:16
tendriais alguas formas de seguir los cursos o charlas por internet podeis informarnos

Turismo

Posted by Anonymous User at 2010-11-16 23:28
Mucha gente que se ha instalado en Menorca y vivia del turismo tendrá que marcharse

Re: otras posibilidades

Posted by gobmenorca at 2010-11-17 10:15
De momento no disponemos de la posibilidad de seguimiento a distancia. Tomamos en cuenta esta observación para futuras ocasiones.