Per una Velo-Xerxa sencera

last modified 2009-09-16 09:43
Per una Velo-Xerxa sencera

La Contramurada i altres carrers necessiten carrils per a bicicleta

Aprofitant la Setmana Europea de la Mobilitat, des del GOB volem animar l'equip de govern de Ciutadella perquè aposti per la implantació decidida d'una trama de carrils velo que permetin connectar els punts de major interès del casc urbà de Ciutadella.

Aquest nucli té ara una magnífica oportunitat de fer un canvi que permeti guanyar molta qualitat de vida als ciutadans. Totes les ciutats que han fet aquest procés han acabat per reconèixer que la millora ha estat molt gran, malgrat que un projecte d'aquests tipus sempre genera polèmica en els seus inicis.

En les crítiques s'hi ajunta gent de diferent característica. Alguns que no volen perdre privilegis, d'altres que volen aprofitar per agitar-ho des del punt de vista polític, i d'altres que, senzillament, tenen por dels canvis.

Però Ciutadella traurà molt de benefici si implanta una xarxa completa de carrils bici. Els carrers són molt més agradables, disminueix el nivell de contaminació, hi ha més opcions de convivència ciutadana, davalla el nivell d'estrès, augmenta l'atractiu turístic...

Per aquests motius, i perquè sabem i veim que hi ha un munt de gent que ja està emprant els nous carrils amb molta satisfacció, volem encoratjar l'Ajuntament a mantenir aquesta aposta que mira per l'interès general per damunt de l'interès privat. Cal preveure futurs carrils també per la zona sud oest (Col·legi Margalida Florit, Escola infantil Poriol, Passeig marítim), per la zona nordest (Col·legi Consolació, E.I.Joguina, C.S.Santa Rita), així com la connexió amb el nord i afavorir alguns enllaços intermitjos.

Endavant idò amb aquesta xarxa de carrils velo. La majoria de gent ho està agraint. Si els qui estan en contra anessin a fer una volta amb bicicleta, també descobririen una Ciutadella molt més amable, que genera unes vibracions altament positives.