Seguiran les festes de plàstic?

last modified 2011-05-16 14:45
Seguiran les festes de plàstic?

Seguirem generant tant de plàstic a les festes?

Tindrem aquest any unes festes més sostenibles? S'atraca l'estiu, arriben les festes i s'ha de plantejar de nou aquesta pregunta que ve formulant el GOB des de l'any 2007. L'any passat, tots els batlles de Menorca i el Consell Insular es van comprometre, de nou, a treballar per retirar els gots de plàstic de les festes patronals. En el moment electoral en el que ens trobam, resulta oportú demanar aquest compromís als nostres alcaldables. Faran que la festa del seu poble sigui millor, substituint els gots de plàstic per l'alternativa de cartró, més ecològica, segura i viable?

Els darrers tres anys, amb la campanya “millor got, millor festa” s'hauran distribuït gairebé mig milió de gots de cartró durant les festes. Una iniciativa promoguda pel GOB que ha servit per demostrar la viabilitat de la substitució dels gots de plàstic. 70 bars de tot Menorca es van sumar a la campanya, 14 entitats socials també s'hi van adherir, quasi 20.000 gots venuts directament a particulars. Aquestes són dades que així ho demostren.

Menys de 2 cèntims d'euro per consumició pot costar aquest compromís amb el medi ambient. Un esforç insignificant pel volum de negoci que representen les festes patronals. La gent de carrer ja ha demostrat la seva predisposició a fer petits gestos pel medi ambient. Compliran els polítics la paraula donada? Passaran de la paraula al fets?

Establiran els ajuntaments una ordenança que insti als bars a utilitzar gots de cartró durant les festes? El Consell Insular, assumirà el paper actiu de promoure una iniciativa conjunta de tots els ajuntaments? Instarà a cada ajuntament a fer una millor gestió dels seus residus i, específicament, reduir la quantitat ingent i innecessària de plàstics que aquests aporten a la planta de Milà durant les festes?

Ben segur que prest tindrem resposta a totes aquestes preguntes, ja que, d'aquí a poc, arriben les festes. Esperem que unes millors festes, amb el millor got.

Per què no ho fan ja?

Posted by Anonymous User at 2011-05-16 15:03
A jo em fa vergonya veure com queden les places després de les festes, plenes de gots de plàstic, i sebre que jo també hi he contribuit. Si al manco fossin de cartró, sabria que es podririen ràpid.

Els ajuntaments, molta campanya per fomentar el reciclatge i molta Agenda Local 21, però són incapaços de predicar amb es seu exemple. Que posin com a condició als bars que, per poder treure la barra al carrer, han de tenir gots de cartró!! Però que ho facin ja, no tornem passar un any més amb aquesta inoperància.

I els bars, més val que no es queixin. Que amb lo que mos cobren i amb el negociàs que fan, lo mínim que podrien fer és posar gots de cartró sense que ningú els hi hagués de demanar. Ja els hi val!!

¿son mas caros los vasos de plástico?

Posted by Anonymous User at 2011-05-19 16:00
Si no son mas caros , pienso que los bares no tendrán inconveniente.
Otra opción son vasos de plástico retornables que se lavan y se reutilizan. Un euro por el vaso y se devuelve cuanto lo retornas.