Cartes obertes a Autoritat Portuària: el Cós Nou

last modified 2011-12-15 10:50
Cartes obertes a Autoritat Portuària: el Cós Nou

Si es treballàs per l'interès general, s'intentarien preservar els terrenys de davant la ciutat.

Ara que hi ha un nou equip directiu al front d'Autoritat Portuària, pot ser un bon moment per fer unes reflexions en relació als usos del port. Com que els temes són diversos i amples, els abordarem en diferents articles.

Com molta gent sabrà, Autoritat Portuària ha anat comprant els terrenys que queden entre el Cós Nou i la carretera de La Mola, amb l'objectiu d'anar-hi posant serveis portuaris. Una de les actuacions previstes és la construcció d'un nou vial, que connecti les dues vies esmentades.

Fa devers un any, aquest projecte de vial va ser motiu de polèmica, perquè el GOB va presentar un recurs que va paralitzar l'obra, degut a que incomplia la legislació ambiental. Recentment, han sortit informacions que apunten a que intentaran fer una obra igual o similar a la que es va voler dur a terme, i creim que tothom té dret a saber algunes coses que han transcendit poc.

Estem parlant dels terrenys que queden just davant la ciutat de Maó, és a dir, de les vistes del port més properes a la part antiga. Quan es van planificar les actuacions en aquesta zona, es va acordar, l'any 2003, protegir els espais verds de la Base Naval, per la importància paisatgística que tenen, atès que són el paisatge que es veu des dels diferents miradors del Maó tradicional.

A principis de l'any passat, es va saber que Autoritat Portuària havia tret a licitació el nou vial del Cós Nou. Des del GOB sempre hem entès la necessitat d'un vial que doni operativitat a la zona, però l'anunci de voler adjudicar les obres ens va sorprendre per tres motius d'importància. Per una banda, Autoritat Portuària no té competència legal per fer carreteres (la té el Consell Insular). Per altra part, el projecte no havia sortit a exposició pública, que és un requisit que marca la llei. I per últim, el vial passava per damunt la zona protegida.

En no exposar-se al públic, no es podien presentar al·legacions. S'estava actuant per la via dels fets consumats. Davant aquesta indefensió ciutadana (també es podria definir com "prepotència oficial"), el GOB va presentar un recurs davant la Comissió balear de Medi Ambient, que havia d'informar des del punt de vista ambiental. Els arguments eren contundents i el projecte es va denegar.

Entre que es tramitava el recurs i que es resolia, Autoritat Portuària ja havia adjudicat l'obra, per una partida de 2,2 milions d'euros. Però l'adjudicació no té validesa, perquè el projecte està desestimat. Les reclamacions que el contractista pugui fer davant Autoritat Portuària, les haurà de resoldre qui va cometre tants "errors" encadenats. Una suma d'equivocacions, per altra part, que podrien ser objecte, si cal, d'investigació detallada per demanar responsabilitats de diferents nivells.

A partir d'aquí, caldria pensar que es redactarà un nou projecte i que les coses es reconduiran. Però les informacions que han anat sortint en premsa tornen donar motius de preocupació. La versió exposada en el Ple del Consell Insular és que es volen declarar els terrenys com a zona portuària, de manera que Autoritat Portuària pugui fer després el què vulgui. Aquesta és la solució, diu el nou equip del Consell, per "agilitzar" els tràmits.

De manera que els terrenys que es van protegir per salvaguardar el paisatge de davant la ciutat de Maó, podrien tornar estar en seriós perill. Una postura inexplicable, quan hi ha alternatives que no serien polèmiques. Si treuen el vial dels terrenys de la base naval i el plantegen en diagonal, com s'havia previst en la versió de 2003, no s'afectaria la zona protegida, es disminuiria molt l'impacte paisatgístic i es reduiria la intervenció que caldrà fer també sobre la carretera de La Mola.

I quan parlam de les intervencions al Cós Nou, és obligat demanar més amplitud de mires a les institucions implicades (Autoritat Portuària, Consell Insular i Ajuntament de Maó). Perquè no té cap sentit pretendre arrasar tota l'atractiu paisatgístic del Cós Nou per convertir-ho en una zona industrial impersonal, quan a 5 minuts tenim un Polígon Industrial enorme, perfectament comunicat i que es troba desaprofitat. Molts ports desitjarien disposar d'espais similars tan propers.

Potser tot l'explicat es pot resumir reproduint l'article 103 de la Constitució: "La Administración Pública sirve con objetividad los intereses generales y actúa de acuerdo con los principios de eficacia, jerarquía, descentralización, desconcentración y coordinación, con sometimiento pleno a la Ley y al Derecho".

Idò, d'això parlam.

Amenaza al Cos Nou

Posted by Anonymous User at 2011-12-15 12:25
No es de sorprender que hayan iniciativas renovadas de trabajos innecesarios o de mas envergadura de lo necesario, pues para los contratistas "mas es mejor". Una vez establecida en la isla la maquinaria pesada para hacer obras casi faraonicas, los contratistas y promotoras quieren emplearla a fondo. El GOB hace un trabajo magnifico en resistirlo lo maximo posible, especialmente al revelar las trampas y engaños que emplean las diversas entidades oficiales para conseguir sus fines.
Peter Harling

Amenaza al Cos Nou

Posted by Anonymous User at 2011-12-16 09:58
Esto demuestra que hay que estar en vigilancia permanente para evitar que vuelvan a crecer los enanos

Cos Nou

Posted by Anonymous User at 2011-12-17 08:07
Gracias al Gob nos enteramos más y mejor de las cosas que pasan.Es increible saber como las autoridades hacen lo que quieren sin tener en cuenta para nada a los ciudadanos.

a Cos Nou

Posted by Anonymous User at 2011-12-17 13:54
No, te equivocas, las autoridades tienen en cuenta a los ciudadanos para que les voten y luego solo se preocupan de sus bolsillos y de la poltrona.
A parte para que hacer un nuevo vial si ya se tiene el cos nou, me parece una forma brutal de tirar dinero y destrozar el paisaje.
Además para que destrozar más el puerto de Mahón si las navieras quieren ir a Ciutadella ¿?