Voluntaris recullen 400 quilos d'olives

last modified 2011-11-15 09:52
Voluntaris recullen 400 quilos d'olives

Foto de l'equip

El passat diumenge, els voluntaris/es del projecte de custòdia agrària, ajudaren a recollir l'oliva a la finca Sa Tafona Nova, que té signat amb el GOB l'Acord de Pràctiques Agràries Sostenibles.

Un dia ben assolellat acompanyà l'activitat, que reuní més d'una vintena de participants. Alguns recolliren l'oliva a mà i d'altres amb unes pintes que feien caure el fruit però no les fulles ni les branques de l'olivera, dos  mecanismes amb un impacte mínim cap a l'arbre. Entre tots, recolliren gairebé uns 400 quilos d'oliva, que després es processaren per a l'elaboració de l'oli.

L'oli de Sa Tafona Nova sorgeix de la combinació del sabor lleugerament dolç de l'oliva arbequina, el toc picant de la varietat Picual i l'aroma afruitat de l'Empeltre. Amb la mescla d'aquestes tres varietats s'aconsegueix l'Oli Tres Or, un oli verge extra artesà. Els voluntaris/es varen poder veure tot els procés de l'elaboració de l'oli i fins i tot el varen tastar, acabat de fer!

A partir de mitjan desembre sortirà a la venda l'oli d'aquesta temporada,  que es podrà trobar a l'Agrobotiga, tant al Centre de la Natura de Menorca a Ferreries com a la seu del GOB a Maó.

Aquesta activitat està emmarcada dins el projecte de custòdia agrària Cultivant Sinergies, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i pel FEADER i amb la col·laboració de l'Obra Social de Sa Nostra.

quan és la pròxima?

Posted by Anonymous User at 2011-11-15 15:45
a mi també m'agradaria venir a fer de voluntari agrari, amb qui hauria de parlar?

quan és la pròxima?

Posted by voluntariat at 2011-11-16 11:09
Envia un mail amb les teves dades a voluntariat@gobmenorca.com , i ens posarem en contacte.
Gràcies

...

Posted by Anonymous User at 2011-11-16 21:26
ja ho vaig fer però encara no he rebut resposta.. si de cas demà me passaré pel gob a maó i preguntaré per allà..