Un Fosquet a l'escola

last modified 2011-07-15 12:48
Un Fosquet a l'escola

Els petits atents a les explicacions

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del GOB ha alliberat el primer poll de mussol d'aquest any. L'Escola Infantil Es Pouet d'Alaior va ser el lloc escollit per amollar el mussolet aprofitant que els fillets havien llegit el conte d'en Fosquet, un mussol. Després d'aprendre les característiques d'aquesta espècie, els fillets esperaven amb molta il·lusió la visita del mussol i van obrir els ulls com a taronges en el moment de l'alliberament. El mussol va dubtar un poc, però finalment va partir volant.

El mussol és el rapinyaire nocturn més petit de la península Ibèrica. A Menorca, en tenim una petita població que hi viu tot l'any, però molts dels individus arriben en migració de l'Àfrica. Cerquen indrets on fer el niu en boscos i també en zones urbanes, dins forats d'edificis, troncs o nius abandonats. Es reprodueixen a la primavera i incuben els ous unes poques setmanes. En aquesta època de l'any, molts d'aquests polls cauen del niu quan realitzen els primers vols, però encara no són del tot independents.

Al Centre, amb l'ajuda dels voluntaris de cria, en tenim cura fins que els petits estan preparats per a sobreviure en el seu hàbitat, és a dir, saben caçar i menjar per ells mateixos i volen perfectament. Gràcies a la col·laboració de les persones que ens duen els polls al GOB i als voluntaris que els cuiden, molts fosquets poden ser recuperats amb èxit i alliberats.