Una malva blanca al PP de Menorca, en honor a Son Bou

last modified 2008-07-15 10:32
Una malva blanca al PP de Menorca, en honor a Son Bou

Vista aèria de la zona en qüestió

Aquests dies hem pogut veure com alguns Consellers del Partit Popular de Menorca culpaven el Pla Territorial Insular (PTI) de les amenaces d'urbanització a la part alta del penyal de Son Bou. Una posició d'aquest estil només pot ser produïda per la hipocresia o per la mala memòria. Com que no volem creure que els càrrecs públics vulguin fer ostentació de la primera pràctica, apuntam una solució per a la segona.

Hi ha qui diu que la infusió de malva blanca (Althaea officinalis) és bona per recuperar la memòria. Idò això és el que recomanam a aquests portaveus, que s'obliden que la urbanització de dalt el penyal de Son Bou (que portava el nom tan poc adient de Princesa de Son Bou) la va projectar i la va autoritzar un govern del PP. I la dieta d'infusions haurà de ser intensiva, perquè també s'obliden que una de les solucions per evitar la urbanització de zones com aquestes era l'Ecotaxa, que havia d'anar en bona part destinada a rescatar terrenys on els tribunals poguessin reconèixer drets. També va ser el PP qui va eliminar aquest instrument econòmic, sense aportar cap nova solució.

La sentència recent del Tribunal Superior de Justícia de Balears, que ha contradit la versió de fa un any de la Sala Contenciosa -segons la qual es podia eliminar la urbanització sense drets d'indemnització- és una molt mala notícia per a Menorca. Tot i que el PTI preveu la possibilitat de traslladar el creixement a una zona interior, amb la qual cosa s'evitaria el brutal impacte de construir en primera línia de costa i en la part més elevada de la platja de Son Bou, qualsevol nou creixement urbanístic fora de nucli tradicional no entra en la lògica de Menorca.

Des del GOB ens consta que són molts els votants del Partit Popular que no veuen tampoc amb bons ulls una nova urbanització. Per aquests motius, cal demanar als representants públics d'aquesta formació que no s'oblidin de l'especial responsabilitat que tenen en aquest cas, i que dediquin els seus esforços a buscar maneres d'evitar el que ningú desitja, en tost de tornar carregar contra el PTI, que és l'instrument que més urbanitzacions ha evitat a l'illa.