Ens trobam dissabte al Parc Rubió

last modified 2010-04-15 10:57
Ens trobam dissabte al Parc Rubió

Taller de plantes fet el març

Aprofitant que ja som a la primavera, dissabte dia 17 d'abril, de 10:30 a 13 h, s'organitzaran visites guiades gratuïtes al Parc Rubió i Tudurí de Maó.

Aquest parc, inaugurat el març del 2000, està estructurat a partir de la recreació d’algunes de les comunitats vegetals més representatives de la nostra flora i ocupa quasi una hectàrea de superfície. Hi trobam una petita representació de la flora menorquina, com zones de bardissa o espinalar, marina d’arbocer i bruc mascle, alzinar, socarrells, coques marines i fonoll marí, marina silícicola de bruc mascle i càrritx, ullastrar, murtar, marina de  fals aladern menorquí i marina calcària de xipell i romaní, entre d'altres.

També hi podem trobar una era, un jaciment arqueològic i diferents trams de paret seca presents ja al solar, testimoni de les diverses utilitzacions que ha tingut aquest lloc al llarg de la història.

El recorregut té un caràcter eminentment didàctic i està pensat per a totes les edats, amb la intenció que el visitant rebi, de forma concentrada, una breu visió del que es pot trobar als camps i boscos de la nostra illa. En acabar el recorregut es farà entrega d'una petita guia sobre el parc.

Aquesta activitat, emmarcada dins el programa Gaudeix i aprèn al Parc!, està  organitzada per l'Associació d'Amics i Amigues del Parc Rubió, amb el patrocini de l'Ajuntament de Maó i la col·laboració d'Es Viver

de plantes autòctones del GOB.