El dic, els ducs i el Sr. Cleofe

last modified 2009-04-27 11:28
El dic, els ducs i el Sr. Cleofe

Obres del dic de Son Blanc

No li han agradat genys al Sr. José Ma. Cleofe les opinions del GOB en relació a la polèmica de noves instal·lacions per a creuers a Son Blanc. Demana si és que som enginyers per opinar sobre aquestes coses.

No creu, Sr. Cleofe, que a qui hauríem de demanar on són els enginyers és al Govern Balear? No s'ha enterat que a l'obra del dic se li estan trobant un munt de deficiències, que de moment ja ens costaran 10 milions d'euros més del previst? I que probablement no seran els darrers, perquè el Director de Ports ha dit que el Govern invertirà "lo que haga falta"?

Es veu que no van contemplar correctament la cimentació del dic. I es veu també que una gran part del material que han extret de pedreres no té prou qualitat. Com és possible que aquestes coses no es comprovin abans? Assumiran la seva responsabilitat els tècnics i els polítics que van donar el vist i plau a l'obra? O això és igual, perquè "dinamitza l'economia", Sr. Cleofe? Parlam de l'economia dels ciutadans o només de la de les grans empreses constructores?

En el GOB, Sr. Cleofe, hi participen enginyers i molts altres professionals, que donen suport a la idea d'un desenvolupament més racional que el que vostè reclama. En el moment de la tramitació de l'obra, el GOB va advertir, per activa i per passiva, que hi ha havia moltes deficiències tècniques, però les preses per tenir el projecte adjudicat abans de les eleccions van pesar més. I ara començam a veure les conseqüències. I a pagar-les amb diners públics.

I enmig d'aquest fregat, s'anuncia la idea d'unes instal·lacions complementàries per poder atracar creuers. Uns pilars que s'anomenen duques de alba (per cert, alguns atorguen un escabrós origen a aquesta denominació) i que fan la funció de subjectar els vaixells de gran eslora. Ningú sap on es posaran (a l'exterior del dic no serien gaire operatius), ningú sap com es poden complementar amb els altres usos (a l'interior del dic dificultarien el tràfic de vaixells de passatgers). Però, això sí, sense que s'hagi mostrat un sol plànol, ja s'han presentat i votat mocions a l'Ajuntament. Es veu que hi ha coses que no canvien.

Actituds com la seva, pendents de titulars de premsa, amb atacs als que gosen plantejar dubtes, sense voler entrar en els continguts, estan a l'origen de la trista deriva que ha patit Ciutadella els darrers anys. En el GOB no volem treballar d'aquesta manera. En les nostres opinions procuram incorporar-hi arguments. Es poden compartir o no, però al manco són arguments i no renou.

La segona part del seu escrit, Sr. Cleofe, una enigmàtica amanida de posidònia, flors fúcsies i plantes d'altres planetes, haurà de quedar per un altre dia. Salutacions atentes. 

PD. Pel que fa a l'eterna polèmica entre els ports de llevant i ponent, el que va dir el portaveu del GOB és que alguns dels serveis portuaris s'haurien de consorciar a fi que el port de Maó pugui actuar com a port de Menorca. Però els titulars no els posa qui fa les declaracions, i ja se sap que, a més controvèrsia, més es venen els diaris...

GOB de Menorca