Posidònia precoç

last modified 2010-03-15 11:10
Posidònia precoç

Un element natural, que protegeix dels temporals.

Fa vàries setmanes que s'han iniciat les activitats de retirada amb excavadora de la posidònia de diverses platges. Encara estem oficialment a l'hivern, i les platges poden patir temporals de consideració.

La posidònia és un dels elements naturals que ajuden a mantenir l'arena a les platges. Per aquests motius, és recomanable no retirar-la fins que arribi el bon temps. Tots els tècnics ho saben. Però vivim en un moment de crisi econòmica i cal fer gestos per demostrar que estem molt preocupats pel tema, encara que siguin gestos que, després, en girin en contra dels objectius que perseguim.

La temporada turística alta comença el dia 1 de maig. Però com que abans hi ha setmana santa, ja retiram la posidònia a mitjans de març. És igual si ens arriscam a que vingui un temporal enèrgic i ens quedem sense arena. De moment, haurem aconseguit alguns titulars de premsa que anuncien un munt de tones i metres cúbics retirats. I com més gran i espectacular sigui l'operació, més semblarà que ens preocupa el turisme.

Per fer coses així tenim prou diners. Però en canvi no hi ha partides lligades al turisme que es dediquin a explicar als nostres visitants (i a uns quants de residents) que la posidònia no és brutícia, sinó que forma part intrínseca de les nostres platges. Que informin que la major part de l'arena es forma precisament a les praderies de posidònia. Que la brutícia són els plàstics que algú sense seny ha tirat prèviament al mar, no els elements naturals.

Si dediquéssim unes mínimes inversions a informar de manera efectiva als nostres turistes, segurament que es podrien identificar les platges amb restes de posidònia amb espais més ben conservats. I revaloritzar-les precisament per aquests motius. Com es van revaloritzar les platges verges, quan n'hi havia molts que pensaven que ningú voldria anar a una platja sense serveis. I són les més visitades de totes.

La política de voler fer coses per demostrar una gran preocupació pel turisme, de vegades cau en actuacions discutibles quan es miren els paràmetres de cost, eficàcia i fonament. Com per exemple les llargues comitives de representants públics que, sense tenir responsabilitats en temes turístics, assisteixen en grup a la fira de turisme (i al qui no hi vagi, qualcú l'acusarà de no donar importància a la primera activitat econòmica de l'illa).

Idò igual de discutible i poc fonamentat és retirar la posidònia a mitjans de març. Encara que s'aconsegueixin titulars de premsa. Creuem els dits perquè el mar no s'emporti l'arena.

Basta ya

Posted by Anonymous User at 2010-03-15 15:39
Menorca es com es i això es lo que hem de transmetre als nostres visitants, hi ha prou coses bones per oferir i una es la natura hem de conservar mes qeu mai aquesta política sinó serem una illa com Mallorca i ja est Mallorca per això, hem de diferenciar nos si feim lo mateix no tenim cap possibilitat de sobreviure. Menorca es especial i això lo hem de fomentar tot l'any. Ningú neteja el Pirineu per que sigui mes visitat la gent va a cercar la natura i fugir de la civilització, molta gent el necessita i nosaltres podem oferir aquesta possibilitat... Gracies i defensem lo bo que te Menorca

posidonia

Posted by Anonymous User at 2010-03-16 10:12
És molt trist, cada any igual i seguim fotent-nos ventalls amb es cap contra sa paret, amb impotencia, veiet com es mabres de ses platges fan el que volen amb elles. Pero no s'acaba aqui, no que va. Després quan es temporals s'enduen s'arena que queda, tot és donar sa culpa a la mar i a nes temps, per que mus roba ses platjes.
Idó jo hus faré un reflexió, ses platges no ens pertanyen ni sa posidonia ni res en aquest mòn natural, en tot cas som nosaltres els qui pertanyem a sa natura. D'aquesta manera ens hem d'adaptar i aceptar ses codicions per poder gaudir d'ella. Açó es lo que hi ha, o sigui que al qui no li agradi que es faixi forats a casa seva amb s'escavadoreta des coll..... Prou destrossa des litoral, prou mabres de ses platges i prou de turistes que no saben on van de vacances, AQUI HI HA POSIDONIA POSIDONIA POSIDONIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!