Recordant la protecció de Trebalúger

last modified 2009-09-14 11:02
Recordant la protecció de Trebalúger

Passant per Cala Mitjana

L'ombra que ofereix el bosc de Cala Mitjana i Trebalúger va ser un bon aliat per als excursionistes que van participar en l'itinerari proposat pel programa A peu per Menorca, que reprèn la seva activitat després d'un breu descans estival.

110 persones van respondre a l'oferta de fer un passeig i conèixer amb més detall el paisatge i la història d'aquest indret natural de l'illa. Persones de totes les edats van iniciar el camí des de Cala Galdana a les 10 hores i van visitar els miradors que ha habilitat Costes a diferents llocs. Alguns forns de calç donen testimoni encara de l'activitat que fa unes dècades acollia aquesta àrea.

Precisament la xerrada prevista sobre els forns de calç no es va poder dur a terme, però va ser substituïda per una explicació sobre l'intent d'urbanització de Trebalúger que es va patir a finals dels vuitanta i principis dels noranta. Bosco Febrer, president del GOB quan es va començar aquella campanya, va recordar les accions ciutadanes i judicials que es van dur a terme en aquells anys i que van permetre la protecció d'aquest espai avui tan valorat. Febrer recordava a la seva xerrada els milers de referències que es poden trobar actualment a Internet sobre Trebalúger i el pes turístic que li atorga com a valor diferenciat. El temps, una vegada més, ha donat la raó als qui van fer valer els interessos generals per damunt dels particulars.

La climatologia va respectar els caminants, que van gaudir d'un bany a la platja de Trebalúger. En retornar cap al punt de partida, els núvols es començaven a enfosquir i els trons llunyans anunciaven que arribava la pluja, ben esperada per a tothom i que serà també molt ben rebuda per la natura de l'illa.