Bons auguris per als motoristes i la natura

last modified 2011-02-14 13:22
Bons auguris per als motoristes i la natura

Trial en una cala verge

El GOB vol donar l'enhorabona a totes les persones, entitats i institucions que han fet possible el nou circuit per a motocros i trial al polígon de Maó. És una bona solució, llargament reivindicada, per a eliminar l'impacte que aquesta pràctica té quan es realitza al medi ambient.

El pas de motos i quads al medi natural crea problemes de renous, d'erosió del terreny i en algunes ocasions d'impacte directe sobre algunes espècies, com petites plantes o basses d'interès. La normativa prohibeix la circulació a motor pel Camí de Cavalls i per les zones de domini públic de costa, així com el pas motoritzat fora dels camins als espais protegits com ANEI. Tot i així fins ara, i amb l'argument de la falta d'un altre lloc on fer-ho, ha estat habitual veure motos en terrenys no permesos.

Finalment, amb aquest nou circuit, els practicants d'aquests esports tenen un lloc adient on poder portar a terme la seva activitat, de manera segura i sense provocar impactes i molèsties als espais naturals i a la gent que els visita. Un espai, a més, que pot resultar molt útil com a punt d'informació sobre la normativa ambiental.

Ara hem d'animar a seguir fent esforços per a que tots els aficionats facin les coses bé i emprin el circuit. Tothom ho agrairà, ells els primers.

motoristes

Posted by Anonymous User at 2011-02-14 16:07
Diumenge n'hi havia una de moto que va partir des del cap roig cap al murtar. No se on devia acabar però per allà la cosa també deu ser delicada.

Motoristes

Posted by Anonymous User at 2011-02-14 18:24
Em sembla bé que sa regularitzin ses coses

circuito moto - cros

Posted by Anonymous User at 2011-02-14 16:13
Felcicidades para todos muy especialmente al los dirigentes o responsables de la capital por que aqui en ciutadella aun no lo pueden consegir esperemos que aprendan copien o hagan algo parecido mejor o peor pero algo ya

des de sa peninsula

Posted by Anonymous User at 2011-02-14 21:56
quina enveja que feu també des de Catalunya, felicitats

Motocross

Posted by Anonymous User at 2011-02-16 13:44
Es circuit de Mao es de Motocross, esport totalment diferent a nes trial.
Es imposible sa practica des trial dins es circuit de mao, igual que sa de enduro.
Es mes, dubt moltisim que colcu hagi arribat a veure una moto de cross per es cami de cavalls, ja que simplement, sa moto no està preparada per passsar per alla

Resposta a "Motocross"

Posted by Anonymous User at 2011-02-17 10:22
T'hauries d'informar millor abans de fer afirmacions. El recinte del circuit s'ha presentat com a apta per a fer-hi competicions oficials de motocross, trial, enduro, mountain bike i cross atlètic. És evident que el trial no es farà al circuit de motocross, però al recinte hi haurà on fer trial. No comencem a cercar excuses.
Malauradament al Camí de Cavalls s'hi ha vist motos, i més d'una. Tant li fa si són de cross o d'una altra cosa. Allò important és que no se n'hi hauria de veure cap. I les instal·lacions noves podem ajudar.

LA CABRA TIRA AL MONTE

Posted by Anonymous User at 2011-02-17 10:58
Me parece genial si asi pensamos que vamos a solucionar el problema.

A mí modo de ver el circuito sera utilizado por apasionados de la naturaleza en su version light, pero recordemos que "la cabra siempre tira para el monte".

Si, no nos engañemos, entre semana a practicar saltos, y los fines de semana para el monte.

No, si creo que habra gente concienciada y profesional, pero todos sabemos que la verdadera esencia de cualquier deporte, es la competitividad y el riesgo; Si solo hay que verlos a las velocidades que van por los senderos

Reflexionemos..... NO A LOS QUADS, LAS MOTOCROSS Y LOS 4x4 EN LOS SENDEROS Y EN EL MEDIO NATURAL

Motociclismo y naturaleza.

Posted by Anonymous User at 2011-02-17 13:34
Quien dice que un motorista no puede ser amante de la naturaleza??
La practica del trial es precisamente un deporte que no es equiparable al impacto que crea una motocicleta de qualquier otra modalidad, ni por ruido, ni por degradacion.

Su intencion es de trazar sin degradar el medioambiente.

si ustedes se fijan en las areas donde se practica tal "deporte", podran observar que como maximo se podra apreciar una endidura en algna zona fangosa, tansolo un tanto mas prolongada que una pisada humana.

Y por lo que atañe al ruido, suena mas alto y emite mas co2 el coche que resbalando y degradando el suelo (que eso no lo hace ni un tormentoso 4x4!! porque este avanza a muy pocas revoluciones cuando el terreno no es demasiado rodable) que cualquier moto de trial que algunos dicen que es tan terrible... por favor, no dramatizemos, que cualquier acto reivindicativo, contamina y es mas indecoros que una moto de trial. p.d. Disculpadme, pero el mobil no tiene acentos..

Motociclismo y naturaleza

Posted by Anonymous User at 2011-02-17 19:43
Jo crec que un motorista pot ser perfectament amant de la naturalesa, practicant aquest esport a un lloc adequat. Ara tenim un lloc així amb aquest circuit, i tots els motoristes podran demostrar quant s'estimen la natura emprant-lo, i deixant d'anar en moto pels espais naturals.

motos

Posted by Anonymous User at 2011-02-17 21:13
I com m'hos i posam tots alla a dins, SOLUCIÓ: parc motor a CIUTADELLA