Demanam cisternes a Alaior i camins paisatgístics

last modified 2009-11-13 10:32
Demanam cisternes a Alaior i camins paisatgístics

Els plans municipals han d'ajudar a recuperar l'ús de les cisternes

El GOB ha escrit a Pau Morlà i Josep Portella, representants dels dos grups polítics que governen a l'Ajuntament d'Alaior, per demanar que incorporin les cisternes com a mesura obligatòria en tots els edificis nous que es facin a Alaior.

La situació de l'aigua a Menorca cada vegada és més preocupant, degut a la sobreexplotació i a la contaminació dels aqüífers. Per això, s'han d'aprofitar les oportunitats per fer les coses millor. I el Pla General (PGOU) d'Alaior és una gran oportunitat per aprofitar les aigües pluvials que actualment no s'empren.

El GOB va presentar al·legacions al nou PGOU d'Alaior, demanant, entre d'altres coses, que s'incorporàs l'obligació de fer cisternes en els nous edificis i en les rehabilitacions integrals. Si antigament es feia, en l'actualitat això és infinitament més fàcil.

Sorprenentment però, l'equip redactor del PGOU va contestar que només s'incorporaria l'obligació de cisternes en aquelles parcel·les que tenguin una superfície lliure d'edificació d'un mínim de 100 m2. O sigui, a la pràctica, quasi bé enlloc (quanta gent disposa de parcel·les urbanes amb 100 m2 lliures d'edificació?).

Degut a l'interès que el tema de l'aigua té per a la qualitat de vida de les persones, el GOB ha demanat als dos representants polítics que intervenguin per solucionar aquesta necessitat.

I també se'ls ha demanat que reconsiderin la previsió d'asfaltar els camins rurals del municipi. El GOB els recorda l'alt valor paisatgístic que aquestes vies rurals tenen pel passeig dels vesins o per promocionar activitats de senderisme, hípica o ciclisme, i els proposa que s'estudiïn altres sistemes de manteniment del ferm, com l'ús de resines sobre materials del propi terreny, que ja s'ha experimentat amb èxit a diversos llocs del Mediterrani.