Arbres i natura a Algendar

last modified 2011-09-13 11:23
Arbres i natura a Algendar

Paisatges molt bells per anar a veure un projecte ben interessant.

La màgia de la zona d'Algendar es detecta conforme t'hi vas apropant. L'excursió que el GOB va celebrar el passat diumenge va permetre descobrir alguns indrets especialment atractius que conserva la nostra illa a aquesta indret del sud.

Després del descans estival del programa A peu per Menorca, aquesta primera caminada va reunir un nombrós grup de persones. Prop de 170 participants van iniciar la marxa a les 10 del matí des del punt de trobada al cementiri de Ferreries. Gent de tota casta i condició, que vol anar descobrint els atractius de Menorca, o simplement vol passar un matí distret a l'hora que fa una activitat saludable.

Havent creuat la carretera de manera ordenada i segura, els excursionistes es van endinsar pel Camí Reial, recuperat a partir del voluntariat dinamitzat per associacions de Ferreries. Aquesta antiga via de comunicació manté un gran atractiu i ofereix ombra durant la major part del trajecte, un aspecte important a considerar encara en el mes de setembre.

Poc després de la sortida del Camí Reial, l'itinerari es va endinsar pel Pas d'en Revull, que ja ofereix unes imatges pròpies d'un ramal de barranc, amb roques majestuoses i abundant vegetació. A la fresca d'aquest indret es va fer una aturada, explicant algunes de les llegendes que es conten des de temps antic.

El destí de la caminada era visitar les instal·lacions d'Arbres d'Algendar, un interessant projecte de recuperació de varietats locals de fruita que està impulsant Càritas Menorca, que serveix per recuperar una riquesa genètica que s'estava perdent, al temps que alberga programes de reinserció social. L'explotació va signar un acord de custòdia del territori amb el GOB per garantir la compatibilitat de la viabilitat de la iniciativa amb la conservació dels valors ambientals.

Es van explicar en directe les característiques del projecte i es va donar a conèixer el catàleg de productes que es poden adquirir (és interessant visitar el web www.arbresalgendar.com). El vol tranquil de les miloques va acompanyar aquesta visita i va motivar també moltes fotografies.

En el camí de retorn, es va passar per davant Es Canaló. La remuntada del barranc va fer suar a la majoria, en un matí on el sol tornava a oferir-se de manera generosa. De nou a l'ombra del Camí Reial es va anar retornant, cadascun al seu ritme. Els primers havien retornat al punt d'inici a les 13:45 h. D'altres van trigar uns minuts més, acompanyats per membres de l'organització que anaven tancant la comitiva.

A peu per Menorca és un programa d'excursions mensuals que organitza el GOB en col·laboració amb el Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca.

GOB WALK 11 SEPTEMBER

Posted by Anonymous User at 2011-09-13 13:40
I took part in the walk and very much enjoyed it although it was hot at the finish and difficult to walk in heat and rocky path. Next time I hope to bring more English people as the walks are very interesting and see scenery that is most times hidden.
Many thanks in effort of making these walks for the people.
Brenda Hyatt

A Peu per menorca

Posted by Anonymous User at 2011-09-13 19:29
Siempre que puedo participo de esta magnífica iniciativa vuestra de andar Menorca. Me gustaría poder hacer los recorridos a los que no haya podido ir con vosotros. ¿Podriais poner unos pequeños mapas del recorrido realizado?
Muchas gracias

Isabel