Un exemple de turisme alternatiu

last modified 2009-05-12 18:07
Un exemple de turisme alternatiu

El turisme pot ben ser compatible amb el medi ambient

El passat mes d'abril vam tenir la visita d'un grup de visitants britànics que participaven en unes vacances amb l'agència Honeyguide Wildlife Holidays.

Ja fa una bona colla d'anys que aquests turistes vénen atrets pels alts valors naturals que la nostra illa sosté. Practiquen l'anomenat Turisme Verd o Ecoturisme, que promou l'interès en els valors naturals del destí i contribueix en la seva conservació i donant suport econòmic a les comunitats locals.

Una de les tendències que Honeyguide Wildlife Holidays i d'altres agències amb criteris similars és la seva aportació a la desestacionalització, així com la fidelitat amb què tornen any rere any a la nostra illa. Parel·lelament, generen un benefici econòmic als establiments locals i col·laboren amb les entitats que treballen a favor del medi ambient en els destins que visiten.

Vet aquí una mostra pràctica i real d'una oferta turística pròpia i diferenciada. Una aposta per a un nou model turístic que, com s'evidencia en aquest cas, té molt a dir a la nostra illa.