El GOB, premiat per la Fundació BBVA

last modified 2008-08-13 11:17

El GOB ha estat guardonat amb el Premio a las actuaciones en conservación de la biodiversidad, atorgat per la Fundació BBVA, un premi de caràcter internacional de gran prestigi que enguany celebra la seva II edició. El president del GOB interinsular, Macià Blàzquez, ha rebut el premi de mans del Príncep d'Astúries Felip de Borbó.De fet, tal com assenyala la pròpia Fundació, els premis a la Conservació de la Biodiversitat, amb la dotació més elevada a escala internacional, vénen a reforçar el ferm compromís de la Fundació BBVA amb el desenvolupament sostenible, la conservació de la naturalesa i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

L'objectiu principal dels premis de la Fundació BBVA és: apoyar la labor de la comunidad científica, las organizaciones y los profesionales que centran sus esfuerzos, desde diferentes perspectivas, en la conservación de la biodiversidad como reto central del siglo XXI.

El GOB va presentar la seva candidatura i va competir amb altres set entitats i institucions, que com a requisit havien de tenir un projecte global de conservació de la biodiversitat i no tenir ànim de lucre.


Els premis de la Fundació consten de tres modalitats:

- PREMIO FUNDACIÓN BBVA A LA INVESTIGACIÓN CIENTÍFICA EN ECOLOGÍA Y BIOLOGÍA DE LA CONSERVACIÓN, que reconeix internacionalment les contribucions de científics de qualsevol país que hagin generat avanços científics significatius. En aquesta edició ha obtengut el guardó: Dr. Jeremy B.C. Jackson (Scripps Institution of Oceanography) i Dr. Juan Carlos Castilla (Pontificia Universidad Católica de Chile)

- PREMIOS FUNDACIÓN BBVA A LAS ACTUACIONES EN CONSERVACIÓN DE LA BIODIVERSIDAD, que reconeix actuacions significatives i innovadores de conservació del medi ambient natural realitzat per entitats sense ànim de lucre. Se concediran dos premis: un destinat al millorar projecte realitzat a Espanya i l'altre a Amèrica del Sud. El GOB ha estat guardonat dins d'aquesta modalitat. així com Marco Vinicio Cerezo Blandón Fundación para el Ecodesarrollo y la Conservación (FUNDAECO)

- PREMIO FUNDACIÓN BBVA A LA DIFUSIÓN DEL CONOCIMIENTO Y SENSIBILIZACIÓN EN CONSERVACIÓN DE LA BIODIVERSIDAD, que reconeix una trajectòria professional compromesa amb la difusió del coneixement i la sensibilitat social cara a la importància de la conservació de la Naturalesa. Aquest guardó està destinat a persones físiques de nacionalitat espanyola o jurídiques amb seu a Espanya. Ha obtingut el guardó: D. Joaquín Araujo