Molts bolets i molt variats

last modified 2008-12-11 13:30
Molts bolets i molt variats

La trobada al Centre de la Natura

Un centenar de persones van participar en un o altre moment a l'activitat de bolets del darrer dilluns, que va ser festiu. Partint de Maó i de Ciutadella, un nombrós grup d'aficionats van anar a veure quins bolets trobaven, els quals posteriorment van ser classificats i comentats.

A les 12 del migdia, al Centre de la Natura de Menorca a Ferreries, els cercadors de bolets i d'altres que van assistir directament a l'exposició, van compartir els seus paners plens de tot tipus de bolets. La mostra recollida va ser de gran varietat, amb quantitats significatives d'algunes espècies. Tot el material recollit van servir com a suport de les explicacions dels experts.

Els assistents a la trobada van poder evidenciar la gran varietat d'espècies de bolets que hi ha a Menorca (gairebé cinc-centes de conegudes), i observar les diferències que hi ha entre ells. A vegades, petits detalls diferencien un exemplar comestible d'un d'altament tòxic.

Aquells que van quedar fins a darrera hora van poder tastar alguns dels bolets de millor qualitat culinària. Una degustació sota el control dels experts, ja que una de les coses que es van poder aprendre a la jornada, és que s'ha de conèixer molt bé el bolet i estar-ne prou segur abans de posar-lo a la paella.