S'ha creat el Foro Estatal de Custòdia del Territori

last modified 2011-11-11 10:51
S'ha creat el Foro Estatal de Custòdia del Territori

La Junta Directiva del Foro Estatal de Custòdia del Territori.

La custòdia del territori és una realitat cada vegada més gran. Les nombroses iniciatives d'entitats, propietaris i usuaris per implicar-se en la conservació es va teixint, i ja té un referent estatal: el Foro Estatal de Custodia del Territori, que es va constituir formalment fa uns dies. Menorca hi va tenir una presència destacada en l'acte.

La custòdia del territori és un conjunt d'estratègies i tècniques de conservació que intenten implicar la iniciativa privada en la responsabilitat dels valors naturals, culturals o paisatgístics. Les entitats i institucions que hi treballen s'estan coordinant a través de les xarxes autonòmiques. Actualment hi ha xarxes autonòmiques o regionals de custòdia a Catalunya, València, Andalusia, Galícia, Castella-Lleó, Transcantàbria i Balears. En el cas de Balears, la xarxa autonòmica és la ICTIB, xarxa d'Impulsors de la Custòdia del Territori a les Illes Balears, formada per 21 organitzacions.

Aquestes xarxes autonòmiques, juntament amb d'altres organitzacions, han creat un nou referent estatal mitjançant la constitució del Foro Estatal de Custodia. La xarxa de Balears n'ha assumit la Vicepresidència.

En un acte celebrat el passat dia 3 a Madrid, on hi van participar més de 30 organitzacions diferents, es va poder constatar la importància d'aquest moviment social. Actualment són prop de 300.000 has les que s'estan gestionant amb figures de custòdia del territori a l'estat espanyol. En els diferents discursos que es van oferir, Menorca va ser citada tant pels acords de custòdia agrària com pel Contracte Agrari de Reserva de Biosfera, dues iniciatives pioneres que interessen molt en altres territoris.

Al final de l'acte es va servir un tast, on els productes de custòdia agrària de Menorca que impulsa el GOB van tenir un paper rellevant i van aconseguir un gran interès per part dels assistents.

Custòdia agrària

Posted by Anonymous User at 2011-11-11 14:39
Fa 10 anys que comprovo personalment que quan expliquem la custòdia agrària que promou el GOB i el Contracte Agrari de la Reserva de Biosfera només trobem elogis per tot arreu: les Espanyes i als Estats Units, passant per França, Anglaterra... Però també he comprovat la ignorància volguda d'alguns sectors locals. Curiós. SERGi MARí.

Bona notícia

Posted by Anonymous User at 2011-11-11 15:00
A veure quan les institucions locals i autonòmiques se n'adonen de la importància del GOB i de la bona feina que fa.
Serà cert allò que ningú no és profeta a la seva terra.