2008, un any intens al Centre de la Natura

last modified 2009-03-12 14:36
2008, un any intens al Centre de la Natura

Una de les exposicions celebrades el 2008

L'any 2008 el Centre de la Natura de Menorca ha acollit 6 exposicions que han estat visitades per 1.700 persones. El GOB Menorca ha presentat a l'Ajuntament de Ferreries i a la Conselleria d'Economia i Medi Ambient del Consell Insular, membres que configuren el Consell d'Administració i Direcció del Centre (CAD), la memòria anual d'activitat en l'any del seu desè aniversari.

A part de les exposicions, les xerrades a la fresca, l'ampliació i apadrinament de l'agrobotiga, l'excursió de bolets, la realització de cinc tasts de productes de finques en custòdia, o la realització de reunions de l'Agenda local 21 de Ferreries i l'assemblea del grup Leader+ Illa de Menorca, han omplert de contingut aquest exercici que ara es tanca.

El GOB valora molt positivament els resultats d'aquest any de la represa després de les obres de millora de la instal·lació. L'interès que han mantingut els diferents muntatges, així com el conjunt d'activitats paral·leles, demostra la vigència d'una proposta adreçada a residents i visitants en torn al coneixement i la difusió dels diferents aspectes ambientals de Menorca.

De les sis exposicions, dues s'han produït específicament per al Centre de la Natura, i les altres quatre han itinerat o transitaran per altres sales d'exposició de l'illa. L'exposició El medi ambient de Menorca es va produir amb la intenció de servir de base per a una mostra permanent d'informació ambiental de Menorca, a exposar en la zona habilitada amb l'altell. Bolets a Menorca es va plantejar com una mostra del que es pretén amb el muntatge expositiu previst per a la tardor-hivern de 2009. La producció Galápagos, descrivint el tresor de les illes, de Sa Nostra, s'ha pensat amb la possibilitat que pugui itinerar per altres municipis, atès que l'any 2009 es celebra el bicentenari del naixement de Charles Darwin.

Per la seva banda, El Boom del Fems, que iniciava l'any, acabava el seu recorregut per Menorca al Centre de la Natura. Arquitectura i paisatge a Menorca, produïda per l'Obsam, el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears i l'Obra Social de Sa Nostra, i Basses Temporals, del programa LIFE Natura, hi han tingut un espai.

El Centre de la Natura ha comptat l'any 2008 amb un pressupost de 56.000€, el 31% del qual s'ha destinat a treballs realitzats per empreses i altres professionals externs, un 12 % a millores en les instal·lacions i equips, i el 57% restant a personal d'atenció al públic, elaboració de continguts, coordinació tècnica de muntatges i activitats, i monitoratge de les exposicions.

 

Aquí pots trobar la memòria completa del 2008, amb imatges