La gran alzina de Ferreries

last modified 2008-12-10 08:53
La gran alzina de Ferreries

Visita a l'alzina singular de S'Alqueria Blanca

És probable que, en la seva joventut, veiés el castell de Santa Àgueda regit pels musulmans. I és que a la gran alzina de s'Alqueria Blanca se li estimen més de 700 anys de vida.

Aquest arbre singular protegit va ser visitat el passat diumenge en l'excursió del programa A peu per Menorca que impulsa el GOB en col·laboració amb el Consell Insular.

Unes 200 persones van partir de Ferreries pel camí de Ruma, per desviar-se després cap a La Marcona i Binimoti. Bona part de la caminada va coincidir amb l'antic Camí d'en Kane, que en aquells trams va perdre el seu caràcter públic quan es va obrir l'actual carretera general. La senda, però, conserva un gran atractiu paisatgístic, que va fer gaudir els caminants. Abans, s'havien tramitat les oportunes gestions per obtenir l'autorització de pas.

Arribats al camí d'Ets Alocs, s'Alqueria Blanca no queda lluny. Darrera les cases s'observa una alzinar, on un gran arbre destaca sobre els altres. La gent participant es va poder agrupar sota la seva enorme coberta, d'uns 50 metres de diàmetre. Al seu recer, el botànic Pere Fraga va explicar les característiques més destacables d'aquesta alzina, així com unes reflexions entorn d'aquests monuments naturals que encara es poden trobar en alguns indrets.

Els excursionistes van iniciar el camí de retorn, cap el servei d'autobús que s'havia preparat. En els comentaris, la satisfacció per aquesta nova jornada de descoberta respectuosa de l'entorn natural de l'illa.