Ja tenim els candidats al Premi

last modified 2009-11-10 13:12
Ja tenim els candidats al Premi

Els tres candidats d'enguany

La Comissió Permanent del GOB Menorca ha nomenat els tres candidats que optaran al Premi Pere Prats de Medi Ambient 2009. L'entitat ecologista vol fer un reconeixement públic als tres candidats d'aquesta nova edició dels premis, que amb la seva labor professional i compromís personal  han contribuït al necessari equilibri de l'activitat humana i la preservació del medi ambient.

  • Damià Gomis Bosch, professor del Departament de Física de la UIB i investigador de l'IMEDEA. Ha estat cap de l'expedició científica espanyola a la Antàrtida amb el vaixell Hespérides.
  • Onofre Gonyalons Pons, pagès, amb una explotació amb acord de Custòdia del territori, president del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE). Pioner a les Illes en aquest sistema de producció integrat a l'ús tradicional de la terra i la preservació dels valors naturals.
  • Guillem López Casasnovas, doctor en economia i llicenciat en dret. Catedràtic d'economia de la Universitat Pompeu Fabra, conseller del Banc d'Espanya i premi Ramon Llull 2008.

Els membres de la direcció del GOB entenen que aquests tres menorquins, des de vessants molt diferents, han incidit en els problemes de la societat actual. Un model agrari integrat, una economia realista que té en compte els recursos naturals, i una atenció als impactes del canvi climàtic.

Aquestes candidatures seran valorades per un jurat que farà públic el resultat el dissabte dia 12 de desembre, en el transcurs d'un sopar a Ferreries, del qual en donarem detalls més endavant.