Vam trobar un centenar d'espècies de bolets

last modified 2009-11-10 09:21
Vam trobar un centenar d'espècies de bolets

Identificació dels bolets trobats

La pluja va respectar la jornada per anar a cercar bolets que vam organitzar diumenge.

Més d'un centenar de persones es van trobar a primera hora del matí per anar a recollir els bolets en grups reduïts a diferents boscos de l'illa. Cap al migdia, després de visitar l'exposició del Centre de la Natura, es van exposar i classificar les espècies trobades davall l'envelat de la plaça Espanya de Ferreries. Molta gent va seguir les explicacions que els experts del GOB van oferir de com diferenciar-los i les precaucions que s'han de tenir si es volen consumir.

Entre tots vam replegar un centenar de castes de bolets, dels que una vintena eren bons comestibles. També s'en van exposar alguns de tòxics, com la mortal Amanita phalloides.

També vam recordar que a la web del GOB hi ha obert un consultori on es pot demanar qualsevol dubte sobre bolets, fins i tot adjuntant fotografies.

Seguint amb el programa d'activitats lligats al projecte Bolets a Menorca, premiat a la Convocatòria d'ajuts per a la conservació de la biodiversitat de "Sa Nostra", diumenge 29 tenim previst repetir l'experiència.