10 anys del Centre de la Natura de Menorca

last modified 2008-07-10 12:23
10 anys del Centre de la Natura de Menorca

L'edifici del Centre, recentment remodelat a l'interior


Aquí pots trobar una presentació en format pdf sobre aquest tema


El Centre de la Natura de Menorca a Ferreries fa avui 10 anys que es va obrir. L'exposició "El Señor Mundo presenta el Museu de la Natura de Menorca" va inaugurar el 10 de juliol de 1998 l'activitat d'aquest centre, propietat de l'Ajuntament de Ferreries i gestionat pel GOB. Des de llavors i fins avui les 23 exposicions hauran acollit més de 45.000 visites, al marge dels assistents a les 34 xerrades a la fresca i a la resta d'activitats que s'hi han realitzat al llarg d'aquesta dècada.

El Centre, ubicat a l'antic escorxador de Ferreries, després de la seva restauració integral ha esdevingut un espai dinàmic amb una doble finalitat: aprofundir en el coneixement del patrimoni natural i cultural de Menorca, i donar a conèixer el més significatiu dels valors ambientals i paisatgístics de l'illa. Una programació d'activitats amb un doble destinatari: la població resident (escolars i adults) i els visitants. Un equipament compartit i aprofitat al llarg de tot l'any, que ha estat pol d'atracció cap a Ferreries, i un complement d'activitat en el pas per Menorca.

En aquests deu anys d'història, el Centre ha acollit 23 exposicions, 34 xerrades o conferències, projeccions de cinema, mostres de dibuixos i fotografies i degustacions de productes agraris. A més, ha esdevingut punt d'informació turística, ha funcionat com a ciber-centre, i és la seu de l'Agrobotiga, recentment remodelada. Així mateix, el Centre de la Natura de Menorca s'ha incorporat a la Xarxa de Museus Naturals, que aglutina més de 30 centres d'interpretació del patrimoni natural i etnològic de diferents indrets d'Espanya i Portugal.

Per a poder desenvolupar tot aquest volum d'activitat, el Centre de la Natura de Menorca ha comptat amb patrocini públic i privat. Una mitja d'ingrés anual en torn a 54.000 €, dels quals el 23% s'hauran destinat a millorar la infraestructura, i la resta al desenvolupament de les activitats. Una gestió realitzada des del seu inici pel GOB Menorca i que ha comptat amb el suport i el seguiment del Consell d'Administració i Direcció, del qual formen part l'Ajuntament de Ferreries i el Consell Insular de Menorca.


La propera exposició s'inaugura demà, 11 de juliol. T'hi convidam!

Invitació a la inauguració de l'exposició