Demà dijous, Turisme i Responsabilitat Social Corporativa

last modified 2011-11-09 14:34
Demà dijous, Turisme i Responsabilitat Social Corporativa

Aleix Calveras és professor de la UIB

Demà dijous 10 de novembre continuem amb el cicle de conferències amb debat sobre turisme i sostenibilitat. Aquesta vegada, el Dr.Aleix Calveras, professor del Departament d'Economia i Empresa de la UIB i co-director del curs d’Expert Universitari en Responsabilitat Social Corporativa (RSC), ens parlarà sobre la RSC i els seus potencials beneficis socioambientals.

Aquesta mesura implica l’adopció per part de l’empresa de tot un seguit de pràctiques, actuacions i polítiques en els àmbits laborals, mediambientals, socials, que van més enllà del que la regulació i les lleis exigeixen, tenint en compte no només els interessos dels accionistes de l’empresa, sinó considerant també el benestar de la societat en la qual l’empresa està inserida.

La relació de les empreses amb el paisatge clarament entra dins l’àmbit de la RSC i per tant aquí hi entren tot un seguit d'empreses que donen serveis al turisme. El paper de les associacions ciutadanes és fonamental en l’impuls de la RSC, i és clau en un doble paper, el de la informació i el de la conscienciació. Perquè la RSC jugui un paper positiu en el comportament empresarial fa falta el màxim de transparència respecte a com les empreses es comporten en les diferents àrees; i alhora, que els ciutadans (els clients d’aquestes empreses), a més d’estar-ne informats, siguin conscients de què suposen, valorin positivament comportaments responsables de les empreses, o que estiguin disposats a penalitzar-ne comportaments negatius (per exemple, deixant de comprar-ne els productes).

Aquestes qüestions entre d'altres es debatran aquest dijous a la sala d'actes del Molí del Rei (Camí des Castell, 53) a les 20:00 hores. La conferència és gratuïta i oberta a tothom. Us hi esperam.

La conferència és part del curs sobre turisme sostenible, del qual aquí podeu trobar el programa.