Els terrenys protegits d'Autoritat Portuària

last modified 2011-02-09 11:27
Els terrenys protegits d'Autoritat Portuària

Quin obscura finalitat té aquesta compra?

Autoritat Portuària va comprar uns 170.000 m2 de terrenys especialment protegits al nord del Cós Nou, més amunt de la carretera de la Mola. La normativa ambiental prohibeix la transformació d'aquest territori. El GOB ha demanat el motiu de tal compra.

L'ens que gestiona al port de Maó va fer públic a la seva web que havia invertit 3,5 milions d'euros en adquirir una sèrie de terrenys. Una part són les terres situades entre el Cós Nou i la carretera de la Mola, que estan protagonitzant el polèmic projecte de vial. Però la part més extensa, devers el 80 %, es situa al nord de la carretera, en una àrea especialment protegida.

Efectivament, aquesta segona zona adquirida té vàries figures de protecció. Es tracta d'una ANEI, on les intervencions urbanístiques estan molt restringides i on no es poden obrir vials. Però a més, té la qualificació de Xarxa Natura 2000, la màxima figura de protecció a nivell europeu (està declarada Lloc d'Interès Comunitari -LIC- i Zona d'Especial Protecció per a les Aus -ZEPA-).

El GOB, com entitat dedicada al medi ambient, vol mostrar públicament la seva preocupació per les intencions d'intervenció que pugui tenir Autoritat Portuària sobre aquests terrenys, sense entrar en la conflictivitat jurídica que qualsevol transformació podria implicar.

De la mateixa manera, s'obre l'interrogant de saber quina justificació de futur ús públic pot tenir la despesa de 3,5 milions invertits en tal compra, així com les repercussions que pot implicar en la gestió econòmica del port de Maó (d'on sortiran els ingressos que compensin aquesta enorme despesa?)

És per aquests motius que el GOB ha dirigit un escrit al President d'Autoritat Portuària, demanant que expliquin quina justificació té l'adquisició dels terrenys referits.

Podeu veure la font de la notícia a: http://www.portsdebalears.com/311.php3?idioma=cat&idNoticia=21

Cos Nou

Posted by Anonymous User at 2011-02-09 13:50
Es escandalós el famer i els trastos que te un empresari nautic dins els espais alrededor de Gesa i acces a Sant Isidre. Es de un impacte molt grán.

terrenys Cos Nou

Posted by Anonymous User at 2011-02-09 17:58
Sí que és sospitosa aquesta compra però no s'entenc gaire que ho facin tenint en compte que pertany a la xarxa natura 2000. A més sabent el que està passant amb el PGOU de Maó aturat per la parcel.lació de Sant Antoni,....
Per un altra banda és vergonyòs que es deixin emprar els terrenys de sa colàrsega per instal.lacions naútiques permanents, sembla un paisatge de fantasmes en plàstic
Gràcies per estar atents als possibles impactes

LA VERGUENZA DE LA COLARSEGA

Posted by Anonymous User at 2011-02-09 23:39
Me gustaria saber quien o quienes son los responsables de que en la ANEI de la Colársega haya un empresario nautico que tiene montado su negocio de almacenaje de chatarras, embarcaciones y desechos. Quien lo haya autorizado es para ponerle una medalla al mejor ecologista. Por cierto, ustedes señores del GOB no hacen nada al respecto? No lo han denunciado? Esperan a que se incendie alguna embarcacion, para que luego no tenga remedio?

Nàutica dins l'ANEI

Posted by gobmenorca at 2011-02-10 11:00
El GOB fa temps que té el tema denunciat davant varis departaments i també ho ha denunciat públicament. Pots veure-ho en aquest mateix web si busques al cercador la notícia Respectar l'ANEI de la Colàrsega.

En aquestes coses, convé no desenfocar l'aspecte de les responsabilitats. El responsable de la situació és l'empresari, que s'està lucrant amb aquesta activitat, està fent malbé un paisatge que tots veim -inclosos els turistes que van a la Mola- i està fent a més una competència deslleial a les altres empreses que operen en sòl industrial.

I en segon lloc, les administracions responsables de vetlar pel compliment de la legislació ambiental haurien de mostrar més celeritat. Fins allà on sabem, l'expedient es va iniciar en el Consorci Insular de Disciplina Urbanística, però ha acabat traslladat a l'Ajuntament de Maó.

NAUTICA DINS L'ANEI

Posted by Anonymous User at 2011-02-19 01:25
Y EN ESTE CASO EN QUE LAS ADMINISTRACIONES NO HACEN NADA. ¿QUE HACE EL GOB?, ¿NO HACEN NADA PORQUE ESTÁN TAMBIÉN SUBVENCIONADOS POR ESTE EMPRESARIO? PORQUÉ NO LO DENUNCIAN EN LA PRENSA, PARA QUE LOS POLITICOS NO TENGAN MAS REMEDIO QUE ACTUAR? Y QUE DE UNA VEZ DESALOJEN TODAS ESTAS CHATARRAS. ESTE CASO EN INCREIBLE Y DE JUZGADO DE GUARDIA!!

trastero vergonzoso

Posted by Anonymous User at 2011-03-17 21:02
Por fin alguien dice la verdad...
La colarsega es un vertedero, es vergonzoso, es una imagen negativa para el turismo, molesta a la vista...
y nadie hace nada...a saber quien tiene intereses en este asunto