Bon paisatge i tertúlia turística en la passada excursió

last modified 2010-02-09 09:58
Bon paisatge i tertúlia turística en la passada excursió

Un passeig agradable el diumenge matí.

Una vegada més, el temps va acollir amb bones maneres els participants del programa A peu per Menorca, que el passat diumenge van anar de Sant Climent a Cales Coves i després fins a Canutells.

230 persones van prendre part de l'itinerari. A les 10 hores es va sortir de la plaça de Sant Climent en direcció al Camí de sa Forana. La primavera ja guaita dins les tanques, i es comença a apreciar l'explosió de vida que la precedeix. El verd de les caramuixes, el blanc dels ametlers i el groc de les vinagrelles, pinten el camp de colors.

Pel camí de Binicalaf, es va arribar al magnífic paratge de Cales Coves. En aquest indret es va poder conèixer l'experiència de turisme de natura que fa 14 anys va iniciar Martí Sintes, de l'empresa Dia Complert. Senderisme, ciclisme, kaiac, vela i altres ofertes, s'organitzen a mida del que desitgen els prop de 20.000 clients anuals que busquen paratges ben conservats.

La intervenció va donar pas a una animada tertúlia, que va deixar sobre la taula qüestions que Menorca haurà d'abordar en el futur immediat, com ara la regulació dels usos turístics del Camí de Cavalls, les potencialitats de l'illa en turisme diferenciat, o la pròpia política turística que s'està fent en una conjuntura de canvi.

Reprenent l'excursió, va ser ara el Camí de Cavalls el que va conduir la gent cap a Canutells. Les falgueres i el rocam s'intercalen amb zones de bosc i de conreu, en un itinerari ja fitat, molt atractiu a nivell paisatgístic.

Arribats a Canutells, un servei d'autobús va retornar la gent al punt de partida.