Prepara't per la fira d'intercanvi

last modified 2011-11-08 09:48
Prepara't per la fira d'intercanvi

La fira de l'any passat es va celebrar a Maó

El Consorci Mestral-GOB (format per Càritas i el GOB), amb la col·laboració de Colonya-Caixa Pollença, ha organitzat una Fira d'Intercanvi, aquest cop a Ciutadella. Després de l'èxit de l'anterior, celebrada a Maó al setembre del 2010, s'ha decidit tornar a engegar aquesta iniciativa, acompanyada de moltes altres activitats lúdiques i alhora educatives, relacionades amb el consum responsable.

La fira, que es celebrarà el dissabte 12 a l'IES J.M. Quadrado de Ciutadella (C/Mallorca 65) de 9:30 a 13:30, és un espai d'intercanvi d'objectes que per alguns poden haver deixat de ser necessaris, però que per a d'altres poden ser importants (roba, música, llibres, joguines...). Amb l'intercanvi, allargam la vida als objectes, reduïm el consum de matèries primeres, evitam els residus, i aprenem a donar i rebre sense la necessitat de posar un valor econòmic a tot allò que empram.

Amb aquest "comerç sense doblers", recuperam una forma oblidada d’economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials, que afavoreix les relacions humanes, per sobre de les relacions merament comercials.

Les persones interessades podran emprar una taula per exposar els seus objectes d'intercanvi, i la resta poden dur les seves coses, passejar, mirar, i segons el que els interessi, iniciar l'intercanvi.

A més de la Fira, s'han programat dos tallers de les 10 a les 12h:

  • Manteniment i reparació bàsica de velos (porteu les vostres bicicletes!)
  • Elaboració i reparació de joguetes

I a les 12:30h, per tancar les activitats, es representarà l'obra de teatre familiar “La meva vida per uns texans”, de la companyia menorquina Les Chachas sense Fronteres.

Es tracta d'una activitat oberta a tots els públics, molt didàctica també per als infants, que podran aprendre a reparar bicicletes, joguines, fer-ne a partir de materials reciclats, reflexionar a través del teatre sobre el consum de roba i com no, intercanviar joguines.

Per a més informació consultau aquí .