Hi havia una vegada... una parella de xòrics

last modified 2010-07-08 12:05
Hi havia una vegada... una parella de xòrics

Els primers polls de xòric de l'aventura de Plastimoda

Tot va començar un bon dia de primavera d'ara fa ja tres anys. Una parella de xòrics (Falco tinnunculus), va decidir instal·lar el seu niu a la sortida de la campana extractora d'una nau industrial de l'empresa Plastimoda, a POIMA.

Malauradament, aquell any quatre polls van caure dins la campana extractora i van morir fruit de la impregnació amb els líquids utilitzats per la manufacturació de les peces que l'empresa produeix. A partir d'aquell instant, el personal de l'empresa va decidir deixar d'utilitzar aquella campana amb determinats productes, salvant així la possibilitat de que es tornés a repetir un incident semblant. A la primavera del 2009 es van recuperar tres polls que també van caure a la campana extractora, que en aquell moment ja no s'utilitzava al detectar la presència de la família de xòrics ja per tots coneguda. Gràcies a la inestimable ajuda dels voluntaris del Centre de Recuperació, aquells xòrics van ser recuperats i alliberats amb èxit.

Tot sembla indicar que aquesta parella ha trobat en el forat de la campana extractora de Plastimoda un veritable niu d'amor, perquè enguany hi han tornat a criar. Després d'una desafortunada baixa d'un primer poll que va caure durant un cap de setmana quan els operaris no es trobaven a l'empresa, l'administrador es va comprometre a vetllar per la supervivència dels polls. La seva admirable perseverança, fent guàrdies durant els caps de setmana per si queia algun poll i la no utilització de la campana, ha fet que enguany els altres polls hagin sortit endavant. Gràcies a l'ajuda altre cop dels voluntaris del Centre, un altre xòric que va caure del niu i sense possibilitats de sobreviure per ell mateix, ha pogut ser alliberat a la natura, aquest cop, en una finca amb acord de Custòdia.

En Stefan, l'administrador de l'empresa, s'ha compromès a posar fi a la caiguda de polls de xòric  posant una reixa que eviti que aquests s'esmunyin per la campana, tot i les dificultats estructurals que aquesta operació comporta. Volem agrair a totes les persones que han fet i fan que històries com aquestes tinguin un final feliç. Tornem a la natura el que ella ens ha donat.

Compartir

Posted by Anonymous User at 2010-07-08 13:14
No és gens difícil compartir la natura. Hi ha espai per a tothom. Només cal tenir voluntat i un respecte per a tot alló que ens envolta.

Salvador Colomé
Santa Margalida

Felicitats

Posted by Anonymous User at 2010-07-08 15:18
Vull felicitar a ses persones que han fet possible que aquest polls vagin endevant i sobretot a l'administrador sa paciéncia i perseverància de tenir cura d'aquest polls. Gracies