Diumenge, Abraçada a la mar a Macarella a favor del PIC

last modified 2011-12-07 08:35
Diumenge, Abraçada a la mar a Macarella a favor del PIC

Cal mobilitzar-se per conservar el litoral i fer compatible el seu racional.

El GOB convoca per aquest diumenge, dia 11, un acte simbòlic a favor del litoral de Menorca. Es reivindica la continuació dels treballs començats per al Pla Insular de la Costa (PIC), i es protesta per les intencions de construir un dic a Cala en Bosc per ampliar el port esportiu.

L'acte es celebrarà a la platja de Macarella i comptarà amb dues activitats. La gent que vulgui, podrà participar en una excursió pels voltants d'aquest indret, que sortirà a les 10 h. de l'aparcament públic de Macarella. I més tard, a les 12 h. es farà una Abraçada a la Mar amb totes les persones assistents.

Amb aquesta iniciativa, es vol cridar l'atenció davant la imperiosa necessitat d'un Pla Insular que ordeni de manera adequada els usos nàutics de Menorca, que estan molt desatesos degut a la dispersió de competències entre diferents administracions.

A la vegada, es protesta per les intencions de facilitar un projecte tan agressiu com el port exterior a Cala en Bosc, que implicaria un greu agressió ambiental, per una activitat que ni diferencia ni desestacionalitza. Ben al contrari, un dic en aquesta zona pot posar en seriós perill les platges properes, que són emblema de Menorca cara a l'exterior.

Els treballs realitzats fins ara amb el PIC han comptat amb un ampli suport de comunitats d'usuaris d'embarcacions, entitats i empreses del sector nàutic. L'equip de govern del Consell Insular ha manifestat en vàries ocasions que considera "intervencionista" el PIC, però no ha ofert cap idea alternativa.

Molta gent ja sap el què ha anat passant en anys anteriors quan no hi havia cap "intervenció" pública. L'especulació ha provocat uns preus desorbitats (desplaçament de les embarcacions petites), es repeteixen els conflictes entre banyistes i barques (conflicte per a la imatge turística), hi ha nombrosos fondejos sobre la posidònia (problema ambiental), i la majoria dels amarraments actuals no són legals (inseguretat jurídica).

Sembla clar que el mercat tot sol no pot resoldre aquests problemes. La idea de demanar que el Consell Insular lideri una visió d'illa entre Costes, Ports de Balears i Autoritat Portuària de Maó, segueix essent un requisit bàsic per poder millorar l'actual situació.

Per aquest motiu, diumenge es farà aquest acte obert a qualsevol persona preocupada per millorar la gestió del litoral marí de Menorca.

 

NURA

Posted by Anonymous User at 2011-12-07 18:27
des de Girona, tot es meu suport! si pugués vindria...

Pla Insular per usos nàutics

Posted by Anonymous User at 2011-12-07 19:48
El meu suport des de Barcelona als qui estimen la costa i la defensen amb arguments.

Abraçada a la Mar. A la Platja de Macarella

Posted by Anonymous User at 2011-12-11 20:41
Us envio una forta abraçada solidària de de Barcelona. Joan Serrano.

Jo dic PIC

Posted by Anonymous User at 2011-12-12 12:59
Des de Lleida també envio una abraçada forta a Macarella i a totes les persones que ens estimem la mar i volem un PIC ja!!

Salut

Marta