Sense espai a la canera

last modified 2010-07-07 10:42
Sense espai a la canera

Fura domèstica (imatge obtinguda de ca.wikipedia.org)

El mes de gener el GOB es va reunir amb la Sra. Susana Gomila, Consellera de Cooperació Local del Consell Insular de Menorca. A dia d'avui encara no es té coneixement de les mesures adoptades per donar solució als problemes d'atenció i gestió de la fauna domèstica i silvestre de l'illa.

Un dels problemes detectats és la falta d'espais adaptats a les instal·lacions dels Centres d'Acollida de Maó i de Ciutadella per tenir altres animals domèstics que no siguin cans o moixos. Des de fa uns anys s'han introduït noves espècies d'animals de companyia que, desgraciadament també en alguns casos, són abandonats pels seus propietaris irresponsables.

Assabentats que s'estan realitzant unes obres de millora en el centre d'acollida de Maó, des del GOB reiteram la petició de fer les infraestructures necessàries per resoldre aquest problema. Unes infraestructures que no requereixen grans inversions i que únicament han de tenir present les característiques de les diferents espècies per garantir la seva guarda amb seguretat i bones condicions de vida. Per exemple, darrerament s'estan trobant fures abandonades o extraviades que requereixen unes gàbies amb terra i ciment per davall, per evitar que facin un forat i s’escapin.

Ja fa més de mig any que el GOB es va reunir amb diferents representants de les Policies Locals de cada poble de l’illa, els Agents de Medi Ambient, el Servei de Protecció d’Espècies del Govern Balear, la Policia Portuària, el Seprona, la Policia Nacional, el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics i la Protectora d’Animals. En aquella reunió de coordinació es va revisar i actualitzar el protocol d’actuació davant de la trobada d’un animal silvestre o domèstic.

A banda del problema anteriorment referit de les instal·lacions dels Centres d'Acollida, també es va fer referència al problema de competències que s'esdevé en arribar un animal marí mort de grans dimensions a la costa. Qui se'n fa càrrec? Qui ha de pagar els costos de retirar-lo i incinerar-lo? Aquests són alguns dels dubtes que van sorgir a la reunió de coordinació i que es van traslladar a la Consellera.

 

Tortugues

Posted by Anonymous User at 2010-07-07 11:31
Vuldria sebre si les tortugues pateixen si estan tancades.
De observar las salvatges a casa meva diría que necesitan molt espai.
Gracies

Espai i bons aliments

Posted by Anonymous User at 2010-07-07 14:56
Les tortugues són animals salvatges que necessiten viure en llibertat. És cert que, com animals molt resistents que són, aguanten viure en terrasses i espais reduïts, però açò no vol dir que hi visquin bé. Les tortugues han de menester espai i poder menjar aliments variats. GOB