Jornada de formació de voluntariat agrari el 18 de maig

last modified 2008-05-07 10:43
Jornada de formació de voluntariat agrari el 18 de maig

Jornada de voluntariat al lloc d'Algendaret

Hem organitzat una Jornada de Formació per a Voluntariat Agrari, que es realitzarà el diumenge matí, 18 de maig, al lloc de Santa Teresa, situat al km 1,5 del Camí d'en Kane, a prop de la carretera Maó-Fornells.

Ser voluntari/a significa dedicar una mica de temps lliure a ajudar a causes justes per a la societat. En aquest cas, el que intentam és donar una mà a aquelles finques agràries que es comprometen a fer una gestió del territori que també sigui beneficiosa per a la fauna i la flora silvestre, així com per al paisatge.

El treball voluntari és una bona oportunitat per a conèixer la realitat d’alguns temes d’actualitat i també ajuda a desenvolupar-se com a persona a partir del treball en equip. Amb l’objectiu de facilitar aquestes tasques i donar-les la importància que es mereixen, hem programat aquest petit seminari de formació, d’un matí de durada, on tractarem temes com què és el voluntariat i com s’integra dins l’estructura del GOB, què s’entén per custòdia agrària, quina és la situació del camp a Menorca, com cal organitzar-se per fer una feina efectiva i segura i quines perspectives tenim al davant.

El seminari s’emmarca en el projecte de custòdia del territori agrari Conversar per Conservar. La custòdia del territori pretén recuperar la iniciativa privada i voluntària en la conservació dels valors ambientals. Amb aquesta intenció sorgeix l'Acord de Pràctiques Agràries Sostenibles, un acord voluntari entre una explotació agrària i el GOB, com a entitat de custòdia.

Quan se signa un acord, la finca es compromet a desenvolupar un llistat de mesures considerades beneficioses, tant a nivell econòmic com ambiental. Per la seva banda, el GOB farà promoció de la finca i dels productes que obté, com a garantia de qualitat i compromís amb el medi ambient. S'organitzen tastets d'aquests productes per donar-los a conèixer a la societat i també es programen jornades de voluntariat agrari per ajudar als pagesos.

La iniciativa compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat i la col·laboració del Govern Balear i el Consell Insular de Menorca.

La inscripció és gratuïta, però cal apuntar-se prèviament.

Aquí pots trobar el díptic informatiu i full d'inscripció