Dissabte, jornada sobre el futur de la pesca

last modified 2010-06-15 14:13
Dissabte, jornada sobre el futur de la pesca

Es podrà mantenir en el futur l'actual pressió pesquera?

Les diferents visions de la pesca professional (de ròssec o artesanal), de la pesca submarina, de la recreativa des de barca, o del turisme subaquàtic, es podran sentir a la jornada que el GOB organitza aquest pròxim dissabte, dia 10, al Centre de la Natura de Menorca.

La jornada s'iniciarà amb l'exposició de l'experiència de la confraria de pescadors de l'illa canària d'El Hierro, on s'ha duit a terme una reconversió molt important de la pesca professional, amb l'objectiu de poder garantir, ara i en el futur, la pesca i la seva adequada comercialització. David Pavón, vicepresident de la confraria La Restinga, serà el ponent convidat, amb qui es podrà mantenir un posterior debat.

La segona part del matí es dedicarà a una taula rodona que confrontarà els diferents usos que s'estan fent de la fauna marina. Des del què posa xarxes per vendre el peix, al que passeja turistes perquè vegin el món submarí. Des del bou que va a la gamba, al recreatiu que va als serrans o el pescador de fusell. Els representants d'aquests cinc col·lectius convidats, hauran de parlar sobre la situació actual i les perspectives de futur que hi veuen al seu sector.

La jornada inclou també un dinar conjunt entre els participants inscrits. Podeu veure el programa detallat clicant aquí. Per assistir, cal fer la inscripció prèvia.

L'acte compta amb el patrocini de Caja Madrid i la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern Balear, així com amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca.